80-sone skal fjerne kloakkstanken

Her blir det nå 80-sone

Her blir det nå 80-sone Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel
DEL

På Tynset trekker det ut i langdrag med det nye renseanlegget. Det betyr at hver gang anlegget skal tømmes for slam, blir det en ubehagelig kloakkstank i sentrum.

Skal stanken unngås er kommunen avhengig av vind, mye vind og vind som blåser i riktig retning. Nå er en midlertidig løsning på plass. Kommunen har fått godkjennelse fra Statens Vegvesen og politiet til å sette opp fartsgrensen forbi renseanlegget slik at bevegelsen i lufta skal bli stor når bilene suser forbi. Bilene vil da også komme seg raskere forbi stedet når det er sjenerende lukt der.

- Tester viser at det ikke er mye som skal til for at lufta beveger seg på en helt annen måte. Vi har tro på at biler i høy fart inn mot sentrum vil sette i gang bevegelser i lufta slik at lukta blir borte raskere, sier ordfører på Tynset, Bersvend Salbu.

Det er 50-sone på veien forbi renseanlegget i dag. En heving av fartsgrensen til 80 kilometer i timen på den forholdsvis rette strekningen anser ordføreren som uproblematisk.

- Vi får snart en rundkjøring på stedet som vil ta unna farlige situasjoner på vei inn mot sentrum. På vei ut av sentrum er det jo bare strake veien, sier Salbu.

Kjøpesenteret Domus ligger ved renseanlegget og får nå altså høyere fart forbi sitt senter. Domus-sjef Odd Tronvoll er også blant dem som har klaget mest på den tidvis stramme stanken fra anlegget.

Tronvoll er glad for et hvert tiltak som kan medføre mindre kloakkstank i området, men mener kommunen er på villspor.

- For det første vil jo potensielle kunder nå ”peise” forbi Domus på Tynset, for det andre er det en skandale at kommunen ikke klarer å fjerne den sjenerende stanken for alltid og fortsatt sysler med ”midlertidige” tiltak. Det virker nesten som om de vil ha stanken som sitt varemerke, sier Tronvoll

Artikkeltags