Det var tid for å feire Ålen Barnehage sitt 30-årsjubileum i Holtålens egen storstue Hovet, torsdag kveld i forrige uke.

– Under feiringa var søsken, foreldre og besteforeldre til barnehagebarna til stede, sier barnehagebestyrer Randi Aasen.

Emil og Pippi

Der framførte barna sin jubileumsforestilling med forskjellige klipp fra Astrid Lindgren sine fortellinger om Emil i Lønneberget og Pippi Langstrømpe.

Det var for mange av barna, i alderen opp til seks år, første gangen de sto på ei scene. Under generalprøva var det mange tekniske ting som skulle testes ut før selve jubileumsforestillinga senere på ettermiddagen.

– Jeg tror dette er noe barna vil huske i ettertid og minnes med stor glede. Barna var kjempeflinke og veldig glade etterpå, sier Aasen, som forteller at både ei stor bløtkake og skjokoladekake, som ble bakt på HKØ i Haltdalen, ble frakta med toget til Ålen, fordi Fv 30 var stengt.

Kulturbarnehage

– Vi er en kulturbarnehage og i perioden fra 2009 til 2011 var vi med i prosjektet «KOM barnehage». Dette var et prosjekt i regi av Norsk Kulturskoleråd. KOM er en forkortelse for «Kreativt Oppvekst Miljø». Gjennom prosjektet hadde vi et tett samarbeid med Holtålen kulturskole. Dette prosjektet har vært veldig positivt for alle de ansatte også, sier Aasen.