Begeistret arkivledelsen

BEGEISTRET: Jon Are Vøien, Tom Kolvig, Olle Dahl, Bersvend Salbu, Jon Ola Kroken, Statens Helsearkiv, Tynset.

BEGEISTRET: Jon Are Vøien, Tom Kolvig, Olle Dahl, Bersvend Salbu, Jon Ola Kroken, Statens Helsearkiv, Tynset. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

- Vi er mer entusiaster enn da vi kom.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Det er morsomt å skape noe som ingen har gjort før oss, sier direktør i Norsk Helsearkiv, Tom Kolvig.

Sammen med ordfører Bersvend Salbu og rådmann Jon Ola Kroken, tilbragte Kolvig onsdagen på Tynset for å se på aktuelle tomter, og å bli kjent med sentrum. Næringshagen i Fjellregionen var også et viktig stoppested.

- En av utfordringene er å få tak i kompetanse. Derfor var det beroligende å se utdanningstibudet Næringshagen tilbyr, kommenterer Kolvig.

Ikke byggestart i 2011

Hvor helsearkivet skal ligge, når byggeprosessen starter og videre framdriftsplan for Norsk helsearkiv på Tynset, vil Kolvig ikke ut med enda. Men i januar er mye klart til å presenteres.

- Departementet må få vite dette først. Men det er på det rene at det ikke er satt av midler til byggestart i statsbudsjettet for 2011, sier Kolvig.

Med seg til Tynset hadde han også it-prosjektleder Olle Dahl og prosjektleder for arkiv, Jon Are Vøien.

- Vi er mer entusiaster enn da vi kom. Vi hadde ikke lave forventninger, siden vi visste at vi kom til en kommune som har gjort et godt håndverk for å få helsearkivet hit til Tynset, men vi vet nå at vi kommer til å jobbe godt sammen, sier Kolvig.

Stiller krav

Etablering av mer enn 25 nye statlige arbeidsplasser er viktig for Tynset og kommunen vil tilrettelegge for innflyttere som kanskje vil komme på grunn av de nye arbeidsplassene. Dette stiller også krav til kommunen.

- Boliger, tomter, skole og barnehage er områder som dette vil virke inn på, men vi setter inn ressurser og innsats for at dette blir vellykket, påpeker rådmann Kroken.

Det mye omtalte sentralarkivet som det også jobbes for å få til Tynset, er midt inne i en utredningsprosess som ferdigstilles i løpet av våren.

Det var i juni 2009 at gladnyheten om at Tynset får det nye Norsk helsearkiv kom. Energi Eiendom har beredt grunnen for tomt og bygg og stiftet 6.oktober, sammen med Trondheimsfirmaet Dora, Tynset Arkiv AS.

Tynset fikk helsearkivet etter hard kamp - Tynset Arkiv er stiftet

I et møte mellom Riksarkivaren og departementet i begynnelsen av mai, ble Tynset kommune presentert for planer hvor sentralarkivet og helsearkivet er samlokalisert. Det innebærer et totalareal på 20 000 kvadratmeter.

Norsk helsearkiv som etableres på Tynset, skal ta i mot og bevare alle pasientjournaler fra spesialisthelsetjenesten, privateklinikker og legespesialister.

Nybygget, som har et antatt arealbehov på rundt 10.000 kvadratmeter, skal stå ferdig i 2014.

Artikkeltags