STUGGUDAL: En reise jorda rundt danner grunnlaget for Bergstadens Old Stars’, BOS, nye cd som blir spilt inn i Larsville Studio i Stuggudal.

Det var et medlem av BOS, Arnfinn Strømmevold, som på slutten av 70-tallet tok en tur på egen hånd. I løpet av ett år krysset han kontinenter og verdenshav og kom hjem igjen med mange inntrykk og opplevelser, både hyggelige og dramatiske. Strømmevold sjøl har flere ganger fortalt og skrevet om turen og til slutt ble det et musikkspill, Farende Fant, som ble satt opp på Storstuggu i Røros for seks-sju år siden.

Dramatisk og vakkert

Det er tekster og melodier fra denne oppsetningen som er grunnlaget for det som blir med på den nye cd’n. I alt 17 melodier er det blitt med tekster som forteller om dramatiske møter i urolige deler av verden, vakre opplevelser på Fiji-øyene og en mordsak i Australia.

Opptakene begynte i helgen og fortsetter utover vinteren i studio til Lars Lien. Bandmedlem Ole Anders Feragen forteller at det ikke er noen tilfeldighet at de har valt Larsville Studio til innspillingen. Ikke bare er det kort vei til Stuggudal og gode muligheter for overnatting, i tillegg har Lien og hans studio svært godt ry som produsent med etablerte artister som Elisabeth Andreasson, Motorpsycho, Ulf Risnes og Øystein Dolmen på lista over den som har bruk studioet.

30-års jubileum

Feragen forteller at plata blir sluppet i løpet av året. Og det passer jo bra for ei gruppa som i år kan feire at den har eksistert i 30 år. At det også vil bli markert på en eller annen måte, er sikkert, uten at Feragen vil røpe noe mer.

Sikkert er det også at gruppas store tilhengerskare gleder seg til cd-slippet.