Stevnet skal være en del av Bergstaden Burnout Weekend, ei helg hvor amcar-entusiaster får boltre seg fritt på Røros. Stevnet er en del av den midt-norske cupen for amcar, og arrangørene, Røros amcar-klubb, har fått flyplassen til disposisjon denne lørdagen.

- Utrolig spennende. Det går ingen rutefly fra Røros denne dagen, så det er kun chartertrafikk og flyskolen som eventuelt må vike plassen, sier arrangmentsansvarlig Gry Krokstad.

Økende interesse

For noen år tilbake var det dårlig oppslutning om den lokale amcar- klubben. - I 2004 tok det seg imidlertid opp igjen, og møtevirksomheten kom i gang på nytt. I januar 2005 gjenoppsto klubben for alvor. I fjor tok det virkelig av, og i dag er vi 45 medlemmer, opplyser Krokstad.

Klubben arrangerte vårmønstring i fjor, med godt hell. - Det ble en kjempedag, med utstilling og cruising, sier hun.Til stevnet i august vil de få besøk fra et stort distrikt.

- Hvor mange ekvipasjer det blir aner vi ikke, men vi vil tippe et sted mellom førti og sytti, sier hun.

Kontrollert spenning

Krokstad mener det er en myte som må avlives i forhold til amcar-klubben. - Jeg tror folk har et inntrykk av at dette er ungdommer som bare er interesserte i å kjøre fort og lage bråk. Det er det langt fra. Klubben er for alle som har interesse av gamle biler, og vi har medlemmer i alle aldre. Kjøring skal foregå under kontrollerte former, sier hun.

Fart og spenning blir det likevel på flyplassen i august. Under stevnet skal det konkurreres i fire klasser.- Deltakerne skal da kjøre på idealtid, så det hele handler like mye om presisjon og det å kjenne bilen sin, som å kunne å kjøre fort, sier hun.

Bergstaden Burnout

Helga 24.-26. august blir bybildet på Røros preget av amcar. - Arrangementet innledes med drive-in-kino og cruising fredag kveld. På lørdag kommer stevnet som det store høydepunktet, med fullt kjør på flyplassen. Bilene kan lett komme opp i 170 kilometer i timen, så her blir det fart! Samt at vi regner med en del utstillingsbiler. På kvelden blir det bluesfest på Doktortjønna, en fest som blir åpen for alle, sier hun. Stevnet avsluttes søndag - med hangover-cruise.

Spent lufthavnsjef

- Vi tror stevnet og hele helga vil bli noe for en hver smak. Lydmessig, fartsmessig og utseendemessig vil det bli nok å få med seg, sier Krokstad. Også lufthavnsjef Stig Moen er spent på hvordan stevnet blir. - Artig å kunne åpne flyplassen for dette, smiler han.