Ble 50 før hun fikk band

ALLTID SUNGET: Siv Anita Strickert har sunget siden hun var barn. Nå har hun eget band som hun langserte CD med i høst. (Foto: Guril Bergersen)

ALLTID SUNGET: Siv Anita Strickert har sunget siden hun var barn. Nå har hun eget band som hun langserte CD med i høst. (Foto: Guril Bergersen)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Siv Anita Strickert har skrevet tekster, gitt ut plater og er ansvarlig for det musikalske tilbudet på skolen hun jobber. Nå håper hun på flere liveoppdrag med sitt nye band.

DEL

Trondheim: – Jeg kommer aldri til å flytte tilbake til Røros, men jeg har en nær tilknytning til stedet hvor jeg vokste opp, opplyser Strickert.

Siv Anita Strickert (55) vokste opp på Røros, reiste til Trondheim for å studere i 1980 og ble der. Nå bor hun på Flatåsen, som ligger sør for Trondheim.

Familiebånd i Trondheim gjør til at hun aldri kommer til å flytte tilbake til Røros, men reiser gjerne til regionen på besøk. Med kjæreste med hytte på Rugldalen og mor som bor i Ålen, blir det fine turer til regionen.

I slutten av november holdt hun konsert i Ålen i Hovet i forbindelse med lansering av sin første cd med eget band; «Gamle fotefar» av Siv Anita Strickert Band.

– Det er så fint å gjøre ting sammen med noen. Jeg har med meg dyktige musikere og det er kjempeartig, sier sangeren.

Strickert-dialekt

Hun skriver tekstene sine sjøl, men har ikke helt klart å holde på rørosdialekta.

– Jeg var helt klar på at jeg skulle holde på rørosdialekta mi da jeg flyttet til Trondheim, men man blir formet av omgivelsene. Jeg måtte gå en runde med meg sjøl når jeg skulle skrive tekster. Jeg skulle ha skrevet rørosdialekt, men det blir mer trønderdialekt. Eller hverken rørosdialekt eller trønderdialekt. Det blir en blanding. Jeg kaller den Strickert-dialekt, smiler Siv Anita.

Jobber som lærer

I 1991 begynte hun som lærer på Faltåsen skole. Det etter først å tatt førskoleutdanning og så videreutdanning etterpå.

– Det er på de første fire trinnene jeg har funnet mitt tilholdssted. Jeg univiser i flere fag, men har ansvaret for musikkundervisningen og har også kunst og håndverk. Det er de fagene som treffer meg mest og som jeg jobber best i, forklarer Strickert.

I tilegg til en datter har Siv Anita en psykisk utviklethemmet og autistisk sønn som for åtte år siden flyttet hjemmefra. Det har bidratt til at hun nå har mer tid og overskudd til å holde på musikk.

Har alltid hatt med musikken

– Musikken har vært i meg i alle år. Det ble en lang pause fra musikken da jeg fikk min sønn, men jeg begynte etterhvert å skrive låter, forklarer Siv Anita.

«Gamle fotefar» er sangerens tredje cd, men den første med eget band.

– Jeg måtte bli 50 år før jeg fikk meg et fast band, ler sangeren.

Hun synes hun har fått med seg flinke musikere i bandet og de har så vidt begynt å opptre live sammen.

– Vi har fått god tilbakemelding på de opptrendene vi har hatt. Jeg håper det vil bli mange flere av dem, sier Strickert.

Sjangeren det går i er visepop inspirert av folkemusikk.

– Det tar tid å bygge et publikum og jeg ønsker at flere ønsker å høre på oss i 2015, avslutter Siv Anita.

Artikkeltags