CD-drømmen oppfylt

CD: Nå har de nådd målet og avtalen de hadde med John Aage Grue. Foran Bent Jacobsen, bak fra venstre Ragnhild Dirfeldt, Hege Brynhildsvoll og Bjørn Øyan.

CD: Nå har de nådd målet og avtalen de hadde med John Aage Grue. Foran Bent Jacobsen, bak fra venstre Ragnhild Dirfeldt, Hege Brynhildsvoll og Bjørn Øyan.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sammen med gode musikervenner har søskenflokken klart å holde avtalen om å gi ut ei plate som faren, John Aage Grue ville dele med alle. Noe han sjøl desverre ikke rakk å få høre.

DEL

I lydstudioet til Bent Jacobsen på Hagenjordet møter vi datter Hege Brynhildsvoll, organist og sanger, Ragnhild Dirfeldt, tekstforfatter Bjørn Øyan og musiker/produsent Bent Jacobsen. Kvelden er avsatt til å presentere plata «Visa di», der avdøde John Aage Grue synger. Nå har han nådd sitt mål om utgivelse av sin egen plate, takket være gode venner.

- Uten Bent Jacobsen har ikke dette vært mulig å gjennomføre. Hvor mange timer han har hatt i sitt lydstudio vet han nok ikke sjøl, bekrefter Hege, som er svært takknemlig for kontakten hennes far og Bent Jakobsen fikk.

John Aage Grue tapte kampen mot kreftsykdommen på nyåret 2010. Hvor langt han kunne nådd innen musikkens verden, finnes det ikke noe svar på.

- Jeg hadde et tett og nært samarbeide med Egil Storbekken helt til han gikk bort. Da det skjedde, tok jeg kontakt med John Aage for å høre om han var interessert i et samarbeide. Det var som å tenne ei fyrstikk i tørt høy, sier tekstforfatter gjennom mange år, Bjørn Øyan, som fikk gleden av å samarbeide med Jon Aage i hans ti siste leveår.

Kontakten var oppnådd, de to fikk et tett og nært samarbeide. Øyan skrev tekster og John Aage komponerte melodier. På plata høres stemmen hans på seks sanger.

- Det hendte at jeg en sen kveld kunne sende en mail til Jon Aage, der jeg lurte på hva han kunne bidra med underveis. Dagen etter hadde han utført det jeg lurte på, sier Øyan.

John Aage Grue var gardbruker og mye mer gjennom sitt 67 år lange liv. Han var et trofast medlem i Os Mannskor i en ti-årsperiode.

- Sangen og musikken var noe han virkelig levde for, sier datter Hege, som sammen med sine søsken John Øyvind og Randi, står bak utgivelsen.

Hege opplyser at dette er et prosjekt hvor overskuddet går til Den Norske Kreftforening.

Bjørn Øyan forteller at de har laget tilsammen 25 viser og sanger.

- De siste opptakene ble tatt når kreftsykdommen var kommet langt, men det klarer vi ikke å høre på stemmen hans. Jeg er sikker på at han ville likt det vi har laget, sier Jacobsen.

På plata kan en også høre fanclubsangen til Therese Johaug.

- Der synger Ragnhild Dirfeldt, pappa Thorvall Johaug og ordfører Arnfinn Nergård sammen med John Aage, avslører Hege.

Den sangen kommer vi nok til å høre i mange år framover, fordi det er fanclubsangen til skidronninga fra Dalsbygda. John Aage spilte mye to-rader sammen med Thorvall, far til Therese, får vi høre.

- Plata inneholder 12 sanger. Sangen «Vårt hjertes Betlehem» er en flott julesang, sier Øyan, som har tro på at plata kan inneholde flere «hiter».

Plata byr også på en melodi til det kjente diktet «Skal hilse fra fjellet», av Jon Østeng Hov.

Hittil er det laget et opplag på 600 plater.

- Men vi er klare til å sette i gang et nytt opplag, sier Hege og titter lurt på produsent Jacobsen, som nikker bekreftende.

Bjørn Øyan vil framheve melodien «Vingeløse engler».

- Det er en sang til Frelsesarmeens tapre soldater på Røros, der Os Mannskor har opptrådt mange ganger, sier han og tilføyer at teksten på sangen «Visa di» var noe han skrev til sin kone, som John Aage satte melodi til og synger sammen med Ragnhild Dirfeldt.

- Vi har brukt både enkle og sjeldne instrumenter på denne plata som er min plate nummer 150 fra mitt lydstudio, siden 1980, sier Jacobsen.

Han ramser opp et godt gammeldags trøorgel, piano, trekkspill, gitar, bass og dobro, som er en liggende stor gitar, forklarer han.

Plata har følgende musikere: Bent Jacobsen, Svein Plassgård, Ole Anders Feragen, Ragnhild Dirfeldt, Lisbeth Østgårdsgjelten, Os Mannskor og Astrid Myklebust Ryen med bilde av John Aage og en gitar attmed en gammel tømmervegg i svart hvitt.

Coveret til plata er laget med bakgrunnsfotografier fra Kjurrudalen ved fotograf Arne Nyaas.

Artikkeltags