Christer blir elev hos Odd Nerdrum

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

RØROS: Christer Tronsmed (24) flytter til Island i januar for å gå i lære hos den verdenskjente maleren Odd Nerdrum.

DEL

- Jeg blir Nerdrums assistent og får lære malerhåndverket fra grunnen. I tillegg til konkrete oppgaver som å spenne opp og preparere lerret, skal jeg male og få korrektur. Bare det å se Nerdrum arbeide, er utrolig inspirerende. Mannen er et geni, sier Christer Tronsmed.

Tøff og talentfull

Det er ikke vind og hvermann gitt å bli elev hos Odd Nerdrum. Han får utallige forespørsler og sier nei til mange.

Christer Tronsmed er en svært talentfull maler. I tillegg har han ei urokkelig tro på at alt er mulig. I fjor høst, da han flyttet til Oslo, sa han at han hadde et ønske om å komme i lære hos Nerdrum. Han oppsøkte og ble kjent med en tidligere elev av Nerdrum og fikk derigjennom kontakt med Nerdrum sjøl.

I sommer fikk han være med til Nerdrums gård i Stavern, hvor han tilbrakte fire dager sammen med Nerdrum og flere andre elever.

- Vi kom godt overens. Da jeg spurte om det var realistisk å få bli elev, svarte Nerdrum at jeg kunne komme til Island i januar og bli på ubestemt tid, forteller Tronsmed.

I kontinuerlig utvikling

Christer Tronsmed vokste opp på Røros. Han har alltid tegnet, men det var først for tre år siden at han begynte å male.

I 2001 fikk han HÅG-stipendet for å reise til USA på spesialeffektmesse. Han studerte i Oslo ved Nordisk Institutt for Scene og Studioteknikk og arbeidet ei stund i Bergen og i Narvik. Etter et halvår hjemme på Røros, hvor han tilbrakte dagene i treskjærerverkstedet hos Henry Sollie, dro han til hovedstaden for å komme i kontakt med etablerte malere og lære mer om malerkunsten.

- I det siste året har jeg vært i god utvikling. Jeg har arbeidet ved SFO og ellers malt så mye som mulig. Jeg har vært offensiv for å komme i kontakt med dyktige malere, sier Christer Tronsmed.

Han har sagt opp jobb og leilighet i Oslo. Så er det Reykjavik neste.

Artikkeltags