En person er omkommet etter en flykrasj på Tynset lørdag ettermiddag. Politiets operasjonssentral på Hamar kunne like etter klokken 19 lørdag kveld bekrefte at en person er omkommet.

SE BILDER FRA ULYKKESSTEDET

Flyet skal ha tippet rundt og krasjet i forbindelse med landing ved flystripa på Tynset som ligger en knapp mil syd for Tynset sentrum. Ulykke skal ha skjedd rundt klokken 18.45.

Den omkomne var alene i flyet.

nrk.no siterer et øyenvitne som så flyet komme høyt inn over flystripa, før det landet og skar ut til venstre og ut i en kornåker. Der kjørte det nesen ned i åkeren og tippet rundt. Politiet ønsker ikke å spekulere i hva som skjedde da flyet skar ut etter landing, men sier de har sikret seg bilder og videoopptak av landingen.

Det krasjede flyet er registrert i Sverige, og skal etter det Arbeidets Rett ha klart å bringe på det rene være eid av Biltema.

Piloten var trolig svensk, men politiet vil foreløpig ikke bekrefte identiteten.

Spitfire-flyet skulle etter planen delta i det store flystevnet på Tynset søndag. Dette flystevnet er nå avlyst.

Flyplassen er nå stengt fram til havarikommisjonen for sivil luftfart har vært på åstedet og gjort sine nødvendige undersøkelser. De skal være på vei, og ventes å ankomme flystripa på Tynset i løpet av kvelden.

Les mer om Spitfire, flytypen som krasjet, på store norske leksikon, her