Torsdag var det nok mange som sperret opp øynene da denne farkosten passerte Fjellregionen på fylkesveg 30. På Orvos, etter å ha møtt farkosten i minst 80 kilometer i timen nedover Gullikstadbakkene på vei nordover, kasta Rettens medarbeidere seg rundt for å forsøke å nå igjen den underlige farkosten.

Joda, i motbakkene opp mot avkjøringa til Glåmos fikk vi øye på en gul farkost som sneglet seg sakte i oppoverbakken på hvitstripa. Vi vinket farkosten inn på en bussholdeplass og fikk intervjuet mannen som knapt var synlig oppi denne underlige sykkelbilen.

Det viste seg å være en målretta mann fra Belgia, med Nordkapp som mål etter 80 dager på landeveien.

- Jeg gjør dette for kreftsaken, kunne han fortelle. For hver kilometer han sykler, mottar han en euro til kampen mot kreft hos barn.

- Jeg starta fra Belgia 12. mai, nå ligger jeg litt bak skjemaet mitt, men når jeg kommer til Nordkapp, skal jeg sykle omkring i Finnmark og bare kose meg, sier Filip Decru som ikke var sikker på om kona ville dukke opp i målområdet.

Han er en av mange trafikanter som ikke forsto på skiltinga at fylkesveg 30 er stengt ved Eggafossen. Da han fikk høre det, håpet han at anleggsfolkene der ville lose ham gjennom ras-stedet.

Decru var godt utstyrt med både kart og GPS og vinket farvel til to stadig undrende journalister i Retten.