Fakturaforkledning - igjen

Kampanjetilbudet fra Half N Half Media AS er til forveksling likt en helt vanlig faktura.

Kampanjetilbudet fra Half N Half Media AS er til forveksling likt en helt vanlig faktura. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tilbud og kampanjer forkledd som fakturaer er et velkjent triks. Nå er liksom-fakturaene i omløp igjen, og det kan bety penger tapt hvis man ikke er observant.

DEL

Med jevne mellomrom dukker de opp, fakturaene som ikke er fakturaer likevel.

Form til fjells på Røros er blant dem som fra firmaet Half N Half Media AS har fått tilsendt et ferdig utfylt giro-skjema for innbetaling.

- Etter mye om og men har jeg funnet ut at dette er et kampanjetilbud, men det kan svært lett forveksles med en vanlig faktura, sier Heidi Kristin Tharaldsen.

«Fakturaen» er i bunn og grunn kun et tilbud med en registreringsfrist. Ønsker du ingen oppføring hos dinopplysning.no, er det bare å la være å betale tilbudet, ettersom det ikke foreligger noe betalingskrav.

Sendes ut i ferietida

At Form til fjells har fått dette tilbudet nå rett før jul, er neppe noen tilfeldighet. Disse utsendelsene går gjerne ut rundt ferier og høytider, når mottakernes hverdag er travlere enn vanlig.

Ifølge Norsk Markedsføringslov er tilbudene ikke ulovlige, men forretningsetikken er likevel tvilsom, mener Tharaldsen.

- Det ene er at dette ser akkurat ut som en faktura. Det andre er at det er komplett umulig å få tak i folk når man ringer til Half N Half Media AS for å spørre om hva dette er for noe, sier Tharaldsen.

Artikkeltags