Feiret revy i 30 år

For og i mot: Selvsagt måtte det tas opp konflikten mellom de som er for, og i mot ulv under 30-års feiringa til Sømådalen Theaterselskab i Tufsingdalen lørdag kveld. (Begge foto: Ole Annar Krogh)

For og i mot: Selvsagt måtte det tas opp konflikten mellom de som er for, og i mot ulv under 30-års feiringa til Sømådalen Theaterselskab i Tufsingdalen lørdag kveld. (Begge foto: Ole Annar Krogh)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sømådalen Theaterselskab fylte 30 i 2014. Selve jubileet ble behørlig feiret i påska. Lørdag kveld framførte de forestillingen «Meningers mot» i et fullsatt Tufsingdalen samfunnshus.

DEL

tufsingdalen: I små lokalsamfunn er det ikke like lett å kommentere alle lokale hendelser. Men via en revy er alt mulig. Årets revy til 30-års jubilanten kunne satt enda flere lokale størrelser i parodi. Derfor var det betimelig at de sjøl tok opp temaet. Kanskje burde selskapet satset enda mer på lokale råvarer og kortreist humor? Å skrive tekster til en revy medfører mye humor.

Har det moro

– Ja, det har vi under øvelsene våre. Det er derfor vi holder ut, år etter år, sier teatersjefen Hans Olav Trøan.

Han var sjøl på scena og spilte gammelgubberollen «Sivert», som brukte mye av dagen på utedassen. Der gikk han gjennom livet i revy og kunne fortelle at han ikke lenger klarte jegerprøva for å ha lov til å jakte på elg.

– Jeg klarer ikke å ta jegerprøva lenger fordi jeg hører ikke når skuddet smeller, sier «Sivert».

Det viste seg at flere brukte gammeldassen. Men ikke til det fornødne. En nabo brukte gammeldassen til å lete etter glassøyet til bestefaren. Kanskje var denne skjetsen den som fikk mest latter fra publikum.

Heter du Joten eller Sømåen

Årets deltakerliste besto av 15 på scena. Og der har de fleste Joten, Sømåen, Trøan eller Langsjøvold som familienavn.

– Slik har det vært i alle år. Nå har vi riktignok med oss noen helt nye navn. Da er det håp for at Sømådalen Theaterselskab kan bestå i nye 30 år, sier teatersjefen som hadde med eget band, sminkegjeng, scenearbeidere og en rekke kulisser.

Artikkeltags