Felte jerv i Tynset

Illustrasjonsfoto. Jerv.

Illustrasjonsfoto. Jerv. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Samme jeger, samme sted og samme dato som i fjor

DEL

Det var lisensjeger Vidar Westgård på Tynset som i dag skjøt en hannjerv i jervboksen.

- Jeg skjøt en jerv i samme boksen på samme dato i fjor, opplyser Westgård. Hannjerven på 12 kilo blir mest sannsynlig stoppet ut etter at SNO har besiktiget den.

- Den er så pen, så denne regner jeg med at jeg vil stoppe ut, sier Westgård.

Dermed gjenstår to dyr på lisensfellingskvoten i Hedmark, hvorav ett hunndyr. Det betyr at dersom den neste jerven som felles er ei tispe, er lisenskvoten full.

Ei tispe med en vekt på rundt ti kilo ble felt i Trysil torsdag, kunne rådgiver Thomas Olstad hos Fylkesmannens miljøvernavdeling i Hedmark fortelle til Arbeidets Rett før helgen.

Tidligere er to tisper felt i Våler, samt at ei tispe og ett hanndyr er felt i Stor-Elvdal.

Lisenskvoten i Hedmark er satt til åtte dyr, hvorav maks fem hunndyr.

Lisensjakta for jerv er organisert etter en inndeling i områder.

- Med jerven i Trysil, er det felt tre dyr i det østlige fellingsområdet, også kalt fellingsområde 2, forteller Olstad. Dermed er kvoten i dette området er fylt.

Fellingsområde 1 består av Alvdal, Folldal, Tynset, Tolga, Os, Ringsaker, Hamar, Løten,?Stange og Nord-Odal kommuner, pluss de delene av Stor-Elvdal, Åmot, Elverum, Våler, Åsnes, Grue, Kongsvinger og Sør-Odal som ligger vest for Glåma. Nordre deler av Rendalen og Engerdal, og nordre deler av Stor-Elvdal øst for Glåma hører også til fellingsområde 1.

Artikkeltags