Første lisensulven er felt

HANNULV: Lisensjegere felte denne ulven i Tynset.

HANNULV: Lisensjegere felte denne ulven i Tynset. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Lisensjegere felte ulv i Tynset.

DEL

Tirsdag ettermiddag ble det felt en middels stor hannulv i Tynset.

Et lag med 27 lisensjegere var ute og jaktet på ulven, som ble felt ikke langt fra det øvre Spekehogget i Brydalen i Tynset.

- Ulven ble først observert i Gammeldalen søndag, forteller jaktleder Esten Vingelen.

Han sier at da det falt snø, var det mulig for lisensjegerne å finne igjen sporene. De startet fellingsforsøket mandag, og fant spor i området ved Måna mellom Godtlandsfloen og Gammeldalen. I dette området er det observert ulv flere ganger både i sommer og i høst, også like i nærheten av bebyggelsen.

Vingelen forteller videre at ulven beveget seg nedover Gammeldalen, mot Klett-sida og Bergevangen ovafor Storrøsten. Den passerte flere poster, og kom til slutt på en post ved Spekehogget, der den ble felt.

Lisenskvoten for ulv i regionene Hedmark og Oslo, Østfold og Akershus er fire dyr. Dette var den første ulven som ble felt under årets lisensfelling, som startet 1. oktober. Lisensfellingsperioden varer til 31. mars neste år.

Rovviltnemnda i Hedmark fastsatte i vår kvoten på fire dyr i et fellesmøte med nemnda i Oslo, Østfold og Akershus. Vedtaket ble påklaget av organisasjonen Bygdefolk for Rovdyr i Trysil, men nemndene opprettholdt sitt vedtak. Miljøverndepartementet tok heller ikke klagen til følge.

Departementet sier at de ikke ser andre løsninger enn lisensfelling for å avverge framtidig skade på husdyr eller tamrein.

For beitesesongen 2012 ble det erstattet i overkant av 1.200 sau eller lam som var tatt av ulv i de to rovviltregionene. Mesteparten av tapet var i Hedmark. Tallene for 2013 er ikke klare enda, men det er klart at ulven er mer synslig i statistikken i år enn tidligere. Les mer: Ulven er mest synlig på statistikken

Artikkeltags