I helgas norgesmesterskap på Mjøsa stiller en lokal duo med håp om å dra opp storfangsten.

De to karene i Team Femund, Tommy Nygård fra Narjordet og Henning Høistad fra Os, er stort sett å finne på Femunden gjennom hele sommeren.

I helga tar de med seg båten til Mjøsa for å delta i NM i trolling, som er dorgfiske med stang fra båt.

- Vi får lov til å bruke fire fiskestenger under NM, og skal forsøke å få opp så mye fisk vi klarer i løpet av 16 timer, forklarer Nygård.

Til NM kommer deltakere fra hele landet, og arrangøren lokker med premier til en verdi av over 300.000 kroner.

- Dersom noen slår norgesrekorden for ørret på stang på 15,3 kilo, blir de vinner av en bil, sier Nygård.

Mellom 200 og 300 båter deltar i konkurransen.

Team Femund vil gjerne gå for seieren i konkurransen.

- Vi er jo ikke lokalkjent i området – de som er det har sikkert en fordel. Men en slik fiskekonkurranse handler også om å ha flaks, sier de to, som har en personlig ørretrekord på 6,22 kilo.

Både samla vekt og største fisk premieres i fiskemesterskapet.

- Nå har vi fått ordna oss med lokale sponsorer, og fått pengestøtte og utstyr til en verdi av 10.000 kroner. Det går fort noen tusenlapper i året til denne hobbyen, både til fiskeutstyr, bensin og forsikring, sier Nygård.

Os Entreprenør, Os trekultur, Svukuriset turisthytte, Elgå båtbyggeri, Hummelfjell AS, Hummelfjell Håndlaft, Sport 1 Tynset, G-Sport Røros, Bryggeloftet, Femund Fjellstue, Sparebanken Hedmark og Spar Os har gått inn med støtte.

Under NM skal også Kai Bakken fra Tolga være med. Han har stått for flere tekniske løsninger på båten, blant anna sveisearbeid.

- Bakken er vår maskinist, men vi kaller han for dekksgutt, flirer Nygård og Høistad.

Karene i Team Femund har egen blogg- og nettside, der det er jevnlige oppdateringer på fangsten de får og hendelser ellers i fiskelivet.

- Vi satser på å oppdatere denne sida også fra båten mens vi er på sjøen, sier Nygård, som kommende helg kaster loss og styrer skuta på Norges største innsjø på jakt etter storørreten.

Som oppvarming til trolling-NM var karene denne helga på Langsjøen, i Tolga og Engerdal kommuner. Derifra kan de rapportere om et fantastisk fiske, med ørretfangst på over 5 kg.