Fåset Musikklag og andre medreisende ble møtt av små og store festkledde nordmenn som troppet opp for å feire nasjonaldagen og grunnlovsjubileet på Upper East Side i Manhattan.

Med hjelp fra større sponsorer var et kvartal satt av og pyntet i norske farger til årets ekstraordinære feiring bestående av konserter på utescene med blant andre Odd Nordstoga, Ingebjørg Bratland og DeLillos. Det var et myldrende liv og god stemning.

I matbodene ble det tradisjonen tro servert mat med wienerpølser, solo, pinneis, vafler og annet godt. Etter underholdning på scena var det klart for barnetog.

Svingende marsjer

Fåset musikklag spilte svingende marsjer mens de balanserte fint på fortauet rundt ett kvartal, omringet av høye skyskrapere, biler i høy hastighet og nysgjerrige forbipasserende. Dette ble etterfulgt av en godt mottatt konsert med innhold av kjente norske melodier som hører med på en norsk festdag.

Andre nordøsterdøler som opptrer under årets festligheter er Jelena Zlatarov-Marcetic, Bente Illevold og Eli Storbekken.

Fullt kjør dagen derpå

I går, 18. mai, ventet en ny parade for Fåset Musikklag, denne gangen i det «norske» området Bay Ridge i Brooklyn etterfulgt av en piknikk med konsert ved Telemark lake i New Jersey. Dette er helt klart en ny og stor opplevelse for musikerne etter lang tids planlegging og forberedelser til turen over dammen.