Gratis foredrag med guru innen lokalsamfunns-<p/>utvikling

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Dag Jørund Lønning er en av landets fremste kapasiteter på lokalsamfunnsutvikling og entreprenørskap. Under Sum-messa på onsdag inviteres publikum til foredrag.

DEL

Foredraget finner sted i storsalen på kulturhuset. Ragnhild Aashaug fra styringsgruppa for Ungt entreprenørskap oppfordrer flest mulig til å få med seg denne seansen.

- Vi har kalt det et lunch-møte. Men til forskjell fra ordinære lunch-møter, har vi gjort dette til et gratis arrangement. Det er bare å ta med seg matpakke og komme og bli med på dette timelange foredraget, oppfordrer Aashaug.

Næringsliv og skole

- Og det er spesielt regionens næringsliv som er målgruppa for dette møtet?

- Ja, alt som kan krype og gå innen næringslivet i hele Fjellregionen. I tillegg vil vi gjerne ha med ungdommen, både elever fra videregående og siste år på ungdomsskolen. I storsalen er det plass til alle.

Bred bakgrunn

Dag Jørund Lønning er utdannet sosialantropolog, og er i dag rektor ved Høgskolen for landbruk og bygdenæringer på Jæren. Tidligere har han blant annet vært faglig leder for Senter for natur- og kulturbasert nyskapning ved Telemarksforskning. Han har også vært direktør ved Norsk senter for bygdeforskning og seniorforsker ved Nordlandsforskning.

Strategier

I sitt foredrag på Tynset vil han fokusere på hvordan natur og kulturbaserte fellesgoder og ressurser kan danne basis for regionale verdiskapningsstrategier.

- Han har også utviklet en veileder i samfunnsentreprenørskap. Denne kan brukes som oppfølgingsverktøy i etterkant, opplyser Ragnhild Aashaug.

Artikkeltags