Dette er klart etter et møte fredag ettermiddag der Høyre har inngått en valgteknisk avtale med Felleslista for politisk styring av kommunen i kommende periode.

Felleslista får både ordfører og varaordfører. Jan Håvard Refsethås blir altså varordfører.

Høyre takket nei

- Høyre er tilbudt varaordførervervet, men har takket nei til å fungere som ordfører på ubestemt tid i Heidi Grenis fravær. Dette er også en naturlig konsekvens ved at Høyre sist vinter valgte å bryte ut av den tidligere Holtålen-lista. Dette videreføres nå ved at både Felleslista og Høyre opptrer som sjølstendige grupper i kommunestyret uten forpliktende samarbeid i politiske saker, sier leder i Holtålen Høyre, Geir Jensås.

- Valgresultatet i Holtålen ga Felleslista og Høyre et klart flertall og viser at innbyggerne ønsker et systemskifte. Dette må sjølsagt gjenspeiles i kommunens politiske ledelse, sier Jensås.

Ingen partigrupper vil i kommende periode ha rent flertall i formannskap, driftsutvalg eller kommunestyre.

- Vil gi ekstra politisk kraft

- Dette gir utfordringer, men vi håper det fører til en mer demokratisk, åpen og inkluderende debatt, og bedre forankrede politiske vedtak. Med denne avtalen har Høyre innkassert flere viktige prinsipper fra vårt program. Vi har store forhåpninger om et godt samarbeid og at nye måter å tenke på kan utløse en ekstra politisk kraft til beste for Holtålen, sier Jensås.

Geir Jensås sier avgjørelsen om å takke nei til varaordførervervet også handler om hans egen livssituasjon i tillegg til å ha forutsigbarhet.

- I tillegg er dette konsekvensen av at vi skilte lag med Holtålenlista i vinter, legger han til.

- Er Holtålen Høyre fornøyd med at Felleslista både får ordføreren og varaordføreren?

- Det har vært mye om og men, og vurderinger i alle retninger. Dette er svar på det velgerne etterspør og gir stort rom for å føre den politikken innbyggerne har gått til valg på, sier Jensås til Arbeidets Rett. Han legger til at dette ikke blir et politisk samarbeid, men en valgteknisk avtale med fire sjølstendige partier der ingen har flertall.