Har Høyre og Frp vilje nok til å kunne rydde opp i arkivsaken?

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Leserbrev Tenk at det nå kunne vært byggeaktivitet på arkivtomta, hvis ikke Høyre og Frp hadde rotet det til.

Tynset og Hedmark Høyre har nå gjennom måneder prøvd å berolige Nord Østerdølene med at arkivene kommer på plass som planlagt, om men noe forsinket. De har foret media med opplysninger som får det til å se ut som de endelig har ryddet opp i eget rot. Jeg kan realitetsorientere befolkningen med at de absolutt ikke er i mål med opprydningen ennå.

Da KS2-rapporten kom i forrige måned, og var positiv med tanke på den videre framdrift om bygging på Tynset, soler Tynset Høyre seg i glansen og får det til å se ut som om de har sørget for å vinne arkivene tilbake til Tynset.

De slår fast at de har påvirkningskraft, og man ser at det nytter å jobbe innover i eget parti. Realiteten er vel at Høyre ikke hadde noe med innholdet i KS2 rapporten å gjøre.

Ja, de jobber og de prøver, det skal de ha. Men gjennomslag har de fortsatt ikke fått, for det viktigste er fortsatt ikke på plass.

Det blir ingen arkiver på Tynset uten at pengene bevilges. Bare så det er helt klart: Regjeringen har foreløpig ikke bevilget en eneste krone til formålet.

Gunnar Gundersen sa i fjor høst, etter at regjeringen fjernet bevilgningene fra statsbudsjettet, at noe bevilgninger burde inn i revidert nasjonalbudsjett nå i vår. Signaler og rykter innad tilsier at dette mest sannsynlig ikke kommer på plass.

Derfor foreslår jeg nå at Høyre bruker energien sin til å bevise at de har vilje til å gjennomføre prosjektet, uten å forsinke prosessen ytterligere. Dette kan kun gjøres på en måte. Sett de planlagte bevilgningene til arkivutdanning inn i revidert snarest. Resten må bevilges i høstens statsbudsjett.

Vi har ikke tid til mer forsinkelser og fjas. Nå må det handles!

Merete Myhre Moen, SP

Det blir ingen arkiver på Tynset uten at pengene bevilges. Bare så det er helt klart: Regjeringen har foreløpig ikke bevilget en eneste krone til formålet.

Artikkeltags