HiST går for arkivutdanning

ARKIVUTDANNING: Tom Kolvig og Norsk helsearkiv jobber med HiST om fremtidig arkivutdanning.

ARKIVUTDANNING: Tom Kolvig og Norsk helsearkiv jobber med HiST om fremtidig arkivutdanning.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I forrige uke hadde Høgskoleavisen i Trondheim en artikkel omkring arkivutdanning. Der kommer det frem at man ønsker arkivutdanning på plass fra 2014, i Trondheim og på Tynset.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Vi har konkludert med at det vil være fornuftig å gå videre med planene, og undersøker nå om en ny utdanning vil være faglig og økonomisk bærekraftig, sier rektor ved HiST (Høgskolen i Sør-Trøndelag) Trond Michael Andersen til Høgskoleavisa i Trondheim.

Styret i HiST vil endelig avgjøre om det blir en ny arkivutdanning for sommeren neste år. Men for at utdanningen skal opprettes trengs det bevilgninger på neste års statsbudsjett. Arkivutdanningen er en bachelorgrad.

Fjernundervisning på Tynset

Tynset som utdanningssted er naturligvis viktig for Norsk helsearkiv. Det var også direktør ved norsk helsearkiv Tom Kolvig som kontakt HiST om muligheten for utdanning.

- Vi ønsker en kompetanseutvikling lokalt på Tynset og kommunene rundt. Vi ser for oss en campus i Trondheim med campusstudenter, og en del studenter på Tynset som tar studiet som fjernundervisning, sier Kolvig til Høgskoleavisa.

Leder for studie- og høgskolesenteret på Tynset May Tove Dalbakk sier at dette er i tråd med det de har tenkt seg.

- Det er HiST som har vært sparringspartneren vår på dette når vi har jobbet for å få til en arkivutdanning her på Tynset. Men Norsk helsearkiv har også jobbet direkte med HiST selv for å få på plass en utdanning utfra hva de ønsker. Men jeg synes det er veldig spennende det som nå skisseres i Høgskoleavisa. Vi ønsker at man skal kunne studere lokalt, ved siden av for eksempel jobb, og det ser jeg at Kolvig også ønsker, sier hun.

Start 2014

Om man går videre med planene om Bachelorutdanning ved HiST vil det være med studiestart i 2014.

- Vi har tidligere sagt at vi ønsker oppstart i 2013. Men det har vært andre ting som har vært viktig å få på plass også. Nå ser vi at det er tidsnok med studieoppstart 2014 for å ha utdannet personell til arkivet er ferdig, sier Dalbakk.

Hele 220 personer har meldt sin interesse for arkivutdanning til studie- og høgskolesenteret på Tynset, og Dalbakk tror det bare er starten.

- Jeg har sagt at det ikke finnes noe tak for hvor mange som er interessert. Og med over 200 interesserte er vi omtrent der. Dette er også bare starten, det kommer til å bli et behov for etterutdannig også etterhvert. Norsk helsearkiv ser for seg at alle som skal jobbe ved helsearkivet har en grunnutdanning i bunn, sier hun.

Artikkeltags