Ikke imponert over turistattraksjoner

VG er ikke imponert over Røstvangen gruver som turistattraksjon.

VG er ikke imponert over Røstvangen gruver som turistattraksjon. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Med unntak av Aukrustsenteret er landets største avis lite imponert over turistattraksjonene langs riksveg 3 i Nord-Østerdal.

DEL

VG har denne sommeren testet turistattraksjoner langs de store veiene i Norge. Sist uke var turen kommet til riksveg 3. Totalt 18 attraksjoner ble vurdert, halvparten i Nord-Østerdal.

Kun Aukrustsenteret ble belønnet med mer enn 3 på terningen i VG sin reportasje. Avisen vurderer Aukrustsenteret som den nest største attraksjonen etter Skogmuseet i Elverum, og har følgende å si:

«Kjell Aukrusts lune oppvekstskildringer fra Alvdal, hans uforlignelige bygdeoriginaler og fantasifulle konstruksjoner har gledet generasjoner. I Sverre Fehns særpregede bygg får store og små et gjensyn med Aukrusts Flåklypa-univers som er til å humre av. Suvenirbutikken er svær»

Hittil i sommer er besøkstallene for Aukrustsenteret på linje med fjoråret. Juli er den store turistmåneden, og daglig leder Gunn Hvamstad håper på godt besøk resten av sommeren.

- Klarer vi å ligge på linje med tallene fra i fjor er det bra, men vil jo ha så mye besøk som mulig. Det er viktig for oss at folk kjører Østerdalen og at været er noenlunde. Alvdal er et gunstig stoppested siden vi ligger mellom Oslo og Trondheim, og vi har derfor mange impulsbesøk.

Fra Aukrustsenteret og nordover er det imidlertid lite som imponerer. Kvikne kirke og Vollan gård får begge 3 på terningen, mens Røstvangen gruer og Eidsfossen kraftverk blir slaktet med 1.

Dette mener VG om Røstvangen gruver:

«Etter fire ferister og grind med bompenger på Stubsjøen-Gløtveien endte utflukten på denne krøtterstien, der bilister advares mot å kjøre! Hvor langt det var igjen til ruinene av svovelkis-gruvene som gikk dundrende konkurs i 1921, aner vi ikke. Vi følte oss lurt ut i huttiheiti.»

Følgende attraksjoner ble vurdert langs riksveg 3 (terningkast i parentes)

Kvikne kirke (3), Vollan gård (3), Eidsfossen kraftverk (1), Røstvangen gruver (1), Tynset bygdemuseum (3), Aukrustsenteret (5), Aukrust-monumentet (2), Husantunet (3), Jutulhogget (3).

Artikkeltags