Ingen penger til arkiv!

Trygve Slagsvold Vedum konstaterer at det ikke ligger noen penger fra verken Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide eller Venstre i budsjettforliket. Her fotografert i Stortinget sist tirsdag sammen med Knut Storberget (Ap) og Tynset-ordfører Bersvend Salbu.

Trygve Slagsvold Vedum konstaterer at det ikke ligger noen penger fra verken Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide eller Venstre i budsjettforliket. Her fotografert i Stortinget sist tirsdag sammen med Knut Storberget (Ap) og Tynset-ordfører Bersvend Salbu. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Venstre og Kristelig Folkeparti prioriterte ikke arkiv i sine forhandlinger med Høyre og Fremskrittspartiet om budsjettet for 2014.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Stortingsrepresentant Trygve Slagsvold Vedkum (Sp) konstaterer at hans bange anelser torsdag ettermiddag dessverre slo til. Det er ikke noe igjen av 75 millioner kroner til byggeoppstart eller 5,8 millioner kroner til undervisningsopplegg ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Står ingen ting

- I avtalen mellom Venstre og Kristelig Folkeparti og regjeringspartiene står det ingen ting om arkiv. Det er heller ikke noe verbalforslag. Jeg tror det skal mye til at det kommer penger på bordet når komiteene skal håndtere saken, sier Slagsvold Vedum.

Håper på komitemerknad

- Jeg har vært bekymret hele tida. Når regjeringa tar det ut, er det vanskelig å få det inn igjen. Nå må vi prøve å jobbe videre. Det er om å gjøre å få til en merknad i den såkalte finansinnstililnga fra Finanskomiteen. Neste mål må være å få inn en merknad fra en eller flere av komiteene som skal håndtere saken. Det er blant andre Kommunalkomiteen og Kulturkomiteen, sier Vedum.

Må bare jobbe

Han lover at SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil foreslå penger til budsjett, i tråd med den rødgrønne regjeringas budsjettforslag.

- Nå må vi bare jobbe. det er ikke tidspunktet for å gi seg. Argumentene må framføres faglig og godt. Det må gjøres politisk umulig å kutte arkivet på Tynset. Gunnar Gundersen i Høyre og Tor Andre Johnsen i Fremskrittspartiet fra Hedmark må ut av forsvarsposisjon og over til angrep, sier Vedum. Han sitter i Finanskomiteen for Senterpartiet.

Artikkeltags