fjellregionen: Tema for næringslivskonferansen Vilje & Vekst 2015 er «Våge & Ville».

Nytt er at arrangørene krymper varigheten på konferansen, og satser med det på å nå tak i enda flere deltakere.

Neste år går arrangementet av stabelen torsdag 23.april, men prosjektlederne har allerede kommet langt i å sy sammen programmet. Det er Næringsforum i Fjellregionen som er arrangør, og prosjektansvarlig derfra er styremedlem Maren Todal.

Aksdal er ny prosjektleder

De har engasjert Roar Aksdal i Fjellregionen Arrangement som prosjektleder. Tidligere har konferansen gått over to dager, men nå reduserer de «Våge & Ville» til én dag med middag og prisutdelinger til kvelds.

- Vi setter opp buss til og fra Alvdal i sør og Haltdalen i nord, opplyser de. Delvis for å gjøre det mulig for å folk å nyte godt drikke til en treretters middag på kvelden, men også for å skape enda en møteplass.

– Det å skape møteplasser er nemlig hovedmålet for hele arrangementet, ivrer Aksdal og Todal.

Noe du ikke kan gå glipp av

De mener at faglig påfyll og sosiale møteplasser er noe alle har behov for.

– Vilje & Vekst skal bli møteplassen du ikke har råd til å miste, erklærer de, og tar mål av seg til å øke deltakerantallet betraktelig.

Derfor har de også tenkt nytt når det gjelder innhold og form, i ønsket om en mer dynamisk konferanse.

Planen er å by på en variasjon mellom plenumsforedrag og parallelle foredrag der deltakerne melder seg på etter eget ønske.

I tillegg blir det en bred paneldebatt, og dagen skal krydres med kulturelle innslag.

I møte med folk

– Programmet er aktuelt både for offentlig sektor og privat næringsliv, politikere så vel som administrasjonen i kommunene, gründere, ledere og ansatte, sier de.

Arrangørene ønsker at folk skal møtes, lytte litt, flytte på seg, prates mere og få mulighet til å treffe enda flere.

– Kort sagt mer dialog enn før, mer toveis program og flere ulike arenaer, forklarer Maren Todal.

Konferansen byr på ulike innfallsvinkler til temaer som inspirasjon, nettverksbygging, ha ambisjoner og sette seg mål, det å tørre, ville, satse og vokse.

Todal og Aksdal lover foredragsholdere av det ypperste slaget, og frister i første omgang med en mann som etter sigende skal by på et fyrverkeri av et foredrag, Erik Haugane.

Skal inspirere

Haugane er administrerende direktør i Siva. Dit kom han i 2013 fra jobben som administrerende direktør i Det norske

oljeselskap.

– Han har allsidig bakgrunn fra flere bedrifter innen oljebransjen, som forsker ved SINTEF og rådgiver i Sør-Trøndelag fylkeskommune, og er kjent som en tydelig, handlekraftig og nyskapende leder, opplyser arrangørene.

Basert på sine egne erfaringer som gründer, investor og næringslivsleder, har han formulert 15 teser til inspirasjon for norske gründere.

15 teser for gründere

Der finner vi blant annet utsagn som «Enslige gründere lykkes sjeldent – finn en eller flere medgründere» og «Tempo undervurderes, patenter overvurderes.»

Siva er statens verktøy for industrivekst, og fungerer blant annet som fødselshjelp til gründere.

Foretaket eier 44 næringsparker over hele landet, og har andeler i flere inkubatorer, forskningsparker og næringshager, deriblant Rørosregionen næringshage.