Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte fast løypemaskin

Artikkelen er over 9 år gammel

Her står den fem tonn tunge løypemaskina til Holtålen Turforening bom fast på fjellet. Tirsdag starter bergingsarbeidet.

Det var tirsdag formiddag uhellet skjedde på Graftåskjølen. Frivillige mannskaper fra turforeninga hadde preparert løyper for Svenukrennet og var på tur hjem.

- Sjåføren kjørte seg fast i ei myr og havnet trolig i en liten bekk og kom seg ikke løs for egen hjelp. Vi prøvde å få løs maskina ved hjelp av den andre løypemaskina vi har i Haltdalen, men det gikk heller ikke, sier Rolf Sivertsvold, leder i Holtålen Turforening avdeling Ålen.

Kjøpt i fjor

Løypemaskina er fra 2008 og ble kjøpt inn for knapt en million kroner i februar i fjor. Nå står den altså bom fast med deler av beltene under vatn.

- Det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, men vi håper den ikke har altfor store skader, sier Sivertsvold.

Tirsdag starter arbeidet med å berge løypemaskina ved hjelp av en stor gravemaskin. Turforeninga har satt bort denne jobben til en entreprenør

- En gravemaskin må fraktes om lag fire kilometer på belter, og det vil by på store utfordringer i ulendt terreng.

Sivertsvold sier det var uheldig at dette skjedde like før påske med bare noen få dager igjen av sesongen. Som erstatning har turforeninga leid inn flere snøskutere til å kjøre opp løypene i påska.

- Kjedlig sak

- Er dette pinlig for dere?

- Nei, ikke pinlig, men forferdelig kjedelig. For det første har det økonomiske konsekvenser, og vi klarer ikke å kjøre opp så gode løyper som vi ønsker. Husk at alt vårt arbeid er basert på frivillig innsats, og ingen kan lastes for det som skjedde. Forholdene i fjellet er dårlige, og vi hadde rett og slett skikkelig uflaks, sier Rolf Sivertsvold.

Han har ingen formening om hva bergingsaksjonen og reparasjonene vil koste.

- Det viktigste nå er å få opp maskina så raskt som mulig, få den i hus og få en takst på skaden. Og vi håper den kan være i drift igjen til neste sesong.