Koranen ut til folket

F.v. Ch. Maqsood A. Virk, bibliotekar Tone Stræte, ordfører Bersvend Salbu og imam Ch. Shahid Mahmodd Kahloon.

F.v. Ch. Maqsood A. Virk, bibliotekar Tone Stræte, ordfører Bersvend Salbu og imam Ch. Shahid Mahmodd Kahloon. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel
DEL

I går åpnet det en koranutstilling i biblioteket på Tynset. – Denne utstillingen setter vi stor pris på, sier tynsetordfører Bersvend Salbu.

Ordføreren deltok på åpningen av utstillingen mandag. Det er den islamske reformbevegelsen Ahmadiyya Muslim Jamaat som står bak utstillingen.

– Dette er 23. stedet vi setter opp utstillingen, og våre erfaringer med utstillingen er positive. Det er tydelig at mange nordmenn ønsker kunnskap om islam og dens hellige bok, Koranen, sier utstillingsansvarlig Ch. Maqsood A. Virk. Sammen med Ch. Shahid Mahmoood Kahloon var han på Tynset på åpningen.

- Utstillingen er et godt initiativ. Vi er inne i mangfoldsåret og denne utstillingen passer godt inn i det, sier ordfører Salbu. Han mener islam er en viktig del av vårt samfunn, på lik linje med andre livssyn i landet.

– Vi ser ofte gjennom media alt det negative som knyttes til islam. Derfor er kunnskap viktig for å få bukt med fordommer. Denne utstillingen er viktig fordi den er opplysende, sier Salbu som selv fikk overrakt et nytt eksemplar av Koranen.

Ahmadiyya Muslim Jamaat er en reformbevegelse som ble grunnlagt i India mot slutten av 1800-tallet- Ahmadiyya-bevegelsen kjennetegnes blant annet for sin rasjonelle tilnærming til troen, og for sitt motto: kjærlighet til alle, ikke hat mot noen”. På verdensbasis har Ahmadiyya-bevegelsen fleretitalls millioner medlemmer i 189 land. I Norge har bevegelsen lange tradisjoner som går helt tilbake til 1950-tallet de de første representantene kom til landet.

– Det bor om lag 1500 ahmadiyya-msulimer i Norge, de fleste bosatt på Østlandet, forteller imam og misjonær Ch. Shahid Mahmodd Kahloon.

Artikkeltags