Kvikneguttas festaften

FESTAFTEN: Kviknegutta inviterte til fest og publikum tok del i hyllesten av dansebandet som er 60 år i år. Dagens besetning består av Vidar Fossen, Trygve Iversen, Dag Eithun, Jon Knudsen, Håvar Lauvås og Haldis og Inger Grøtli.

FESTAFTEN: Kviknegutta inviterte til fest og publikum tok del i hyllesten av dansebandet som er 60 år i år. Dagens besetning består av Vidar Fossen, Trygve Iversen, Dag Eithun, Jon Knudsen, Håvar Lauvås og Haldis og Inger Grøtli.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Både gamle og unge tok turen til samfunnshuset for å ta del i hyllesten av Kviknegutta lørdag kveld

DEL

Anledningen er at Kviknegutta i år markerer 60-års jubileum. I to dager denne helga ble nåværende og tidligere medlemmer av Kviknegutta hyllet på hjemmebane.

- Så mange som mellom 50 og 100 har vært innom Kviknegutta i løpet av de 60 årene, sier Dag Eithun. Han utgjør Kviknegutta i dag sammen med Håvard Lauvås, Trygve Iversen, Vidar Fossen, Haldis Grøtli og Inger Grøtli. Kviknegutta hadde en rolig periode på 2000-tallet, men gjorde comeback på avslutningsfesten til Kronestua for et par år siden.

- Da fikk vi smaken på spilling igjen og har holdt det gående siden det, sier Eithun og kan samtidig forsikre at bandet ikke har tenkt å legge inn årene med det første.

Populære

I sin storhetstid på 70-tallet hadde Kviknegutta rundt 100 spillejobber i året.

- Nå er vi kanskje på en tiendel av det og det er der vi har tenkt å være, sier Dag Eithun.

Lørdag kveld var det flere med tilknytning til Kviknegutta som viste seg fram på scenen, foran et tilnærmet fullsatt publikum i samfunnshuset. Først var det etterkommere, barn og barnebarn av medlemmer i Kviknegutta, som sang og spilte. Deretter fikk flere av de tidligere medlemmene på 1960-tallet anledning til å vise at de musikalske evnene ikke har gått i glemmeboka. Til slutt var det dagens originalbesetning som entret scenen med dansemusikk fra 1970-tallet.

- Kristoffer Grøtli som var med å starte Kviknegutta ville vært 80 år i år, fortalte Håvard Lauvås fra scenen.

Han ville helt sikkert vært stolt av jubileet på Kvikne i helga.

NB! Feiringen av Kviknegutta skulle egentlig foregå i et stortelt utenfor samfunnshuset, men kraftige vindkast gjorde at teltet måtte pakkes ned lørdag morgen. Dermed ble festen flyttet inn på samfunnshuset.

Artikkeltags