Lars Jakob jakter<br/> på kjærligheten

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

RØROS: Da programmet “Jakten på kjærligheten” gikk på lufta for første gang i fjor, lurte Lars Jakob Galåen på hvilke idioter som kunne være med på noe slikt. Nå er han selv én av åtte kjærlighetsjegere på TV2.

DEL

- Det begynte med en fleip av søstera mi. Vi skulle i utgangspunktet bare se hvor langt vi kom. TV2 fattet interesse for meg, gården og pistolskytinga. Siden har det bare ballet på seg, sier odelsguten på Galåvolden gård, som ble plukket ut blant 200 påmeldte.

I dag blir navnene på de åtte deltakerne i “Jakten på kjærligheten” offentliggjort. Lars Jakob Galåen er glad for at han er bortreist akkurat i dag.

- Jeg er spent på reaksjonene blant folk. Da VG i forrige uke skrev at én av deltakerne var fra Røros, fikk jeg 14 tekstmeldinger og hadde to på tråden. Det var med andre ord mange som lurte på om det var meg. Men jeg har vært litt hemmelighetsfull, og har verken bekreftet eller avkreftet antydningene. Det har jeg ikke lov til før i dag, sier den lunefulle rørosingen.

- Tiden vil vise

Lars Jakob er 26 år, og klar til å overta en av regionens største garder, med produksjon av kjøtt, mjølk og egg, og egen gardsmatbutikk. Han mangler riktignok gardkjerring, men er ikke helt overbevist om at den rette skal komme til gards etter at reality-serien er over.

- Det er ikke sikkert jeg finner den rette selv om jeg deltar i et slikt program, vet du. Tiden vil vise hvem jeg skal dele resten av livet med, smiler gardsguten lurt.

Reklame for egen gard

Lars Jakob har jobbet hjemme på Galåvolden gård de siste fem åra, kun avbrutt med ett års verneplikt. Han innrømmer at det blir spennende når programmet går på lufta for første gang torsdag 26.mai.

- Dette var jo TV2s mest sette program i fjor. Det er sikkert enda større forventninger til programmet i år. I løpet av sensommeren er det kun fire av åtte deltakere som får være med videre. Om det blir meg, har jeg ingen formeninger om. Jeg synes uansett det er positivt at jeg får markedsført garden min, vist norsk landbruk på sitt beste, og ikke minst reklamert litt for pistolskyting, sier Lars Jakob, som ble norgesmester i nettopp denne sporten nå i vinter.

- Da skyter du lett Amors piler på den rette?

- Nå, jeg vet ikke det, humrer gårdsguten.

- Jeg fikk i hvert fall lært programlederen å skyte.

Filmet vinter og snø

TV2 har nylig vært på garden i Galåen. To dager ble satt av til opptak. Resultatet er et seks minutter langt portrettintervju.

- Det var intensivt mens de var her. Enkelte scener ble spilt inn flere ganger. Hardt, men også veldig artig, sier den jordnære karen.

- Det verste var vel at det var snø her da de filmet. De andre deltakerne fikk vist gårdene sine i grønne omgivelser. Urettferdig, men slik er det jo også her oppå fjellet, sier Lars Jakob Galåen.

Artikkeltags