Lavprisekspressen i Østerdalen

Buss, illustrasjon

Buss, illustrasjon Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Nytt busselskap vil kjøre Oslo-Trondheim via Røros.

DEL

Lavprisekspressen som i dag kjører Trondheim - Oslo gjennom Gudbrandsdalen vil fra 6. mai kjøre helgeruter, torsdag til mandag, via Røros og Østerdalen.

Les saken: Kjører frem til 1. mai

Markedssjef Espen Hveem i Unibuss, som eier Lavprisekspressen, forteller at de nå vil gi Østerdalsekspressen konkurranse på kjøringa gjennom Østerdalen.

Hovedårsaken er at avgangene fra Trondheim og Oslo gjennom Gudbrandsdalen er fulltegnet, spesielt i helgene. Derfor ønsker de å sette opp alternative ruter via Røros og Østerdalen.

- Det skal vi gjøre både på tid og på pris. Vårt konsept går ut på forhåndsbestilling via Internett, og vi stopper kun på de holdeplassene der det er bestilt påstigning eller avstigning. Dette gjør at vi kan holde en liten administrasjon, og vi sparer mye tid på å slippe å stoppe på steder der vi ikke skal sette av eller få nye passasjerer, sier Espen Hveem.

49 til 299 kroner

I dag har Lavprisekspressen priser fra 49 til 299 på strekninga mellom Trondheim og Oslo. Hveem mener at Østerdalsekspressen har for høye prise. Her vil de ta opp konkurransen.

- Et visst antall seter selges for 49 kroner, litt forskjellig fra tur til tur. Men maksimalprisen er 299 kroner, sier Hveem.

Færre stopp

For de som bor langs kjøreruta, er det nesten helt nødvendig å bestille billett for å være med. Har ingen kjøpt billett til eksempelvis Alvdal, vil bussen ikke stoppe der. Men vet man at noen skal av i Alvdal, eller noen skal stå på, er det mulig for andre å kjøpe en billett dersom det er nok seter.

- Vi vil ha muligheter for å selge noen løse billetter fra starstedene, dersom det er ledige plasser, sier Espen Hveem.

Dagbuss

- I første omgang vil vi sette opp dette tilbudet som dagbuss. Vi starter fra Trondheim og Oslo klokka 13.00. Vi regner en total kjøretid på 8,5 timer, inkludert en halv time pause for sjåføren, sier Hveem.

I starten vil Lavprisekspressen ha rute nordover torsdag, fredag, lørdag og søndag, mens vi satser på sørgående rute fredag, lørdag, søndag og mandag.

Nye busser

Lavprisekspressen bruker store to etasjers busser på turene mellom Trondheim og Oslo. Markedssjef Hveem forteller at de nå har bestilt tre nye, store busser for å kjøre denne strekningen.

Artikkeltags