Gå til sidens hovedinnhold

Lokale løpere internasjonalt

Artikkelen er over 8 år gammel

Hege Langmo, Hilde Losgård Landheim, Magni Smedås, Kristin Sandeggen og Vegard Bjørn Gjermundshaug tatt ut til å representere norge i junior-vm og nordisk landskamp.

Det kan sies at talentene snart vokser på trær i Fjellregionen. Mange løpere begynner nå å hevde seg på det internasjonale plan. Hilde Losgård Landheim fra Tynset og Hege Langmo fra Ålen er tatt ut av Norges skiforbund til deltakelse under junior-VM på ski i Tsjekkiske Liberec 20-27.januar.

Medaljehåp

Hilde Losgård Landheim har prestert på toppnivå i det siste, og meddeler til Arbeidets Rett at hun gleder seg til junior-VM.

- Målet er selvsagt å få med seg medalje hjem, og topp tre er målet, forteller Landheim som håper på klarsignal for å gå alle øvelsene.

- Jeg har mest trua på medalje under fem kilometer skøyting, men jeg håper å gå alle øvelser, forteller hun. Øvelsene som skal gåes under VM for juniorer er sprint, fem kilometer skøyting, duathlon og stafett.

Overrasket Langmo

Også Hege Langmo fra Ålen er tatt ut til junior-VM. Hun ble overrasket over telefonen fra landslagsledelsen.

- Det verste sjokket har lettet nå, og jeg hadde ingen anelse om at jeg skulle få være med, sier en fornøyd jente fra Ålen.

Et av kriteriene for hennes uttak var det sterke rennet hun presterte på sprinten i Steinkjer forrige helg. Da kom hun på fjerdeplass.

-Det er veldig morsomt å få en bekreftelse på at jeg har gjort noe riktig, forteller hun.

Nordisk landskamp

Nansen-jenta, Magni Smedås skal også representere Norge. Hun er tatt ut til Nordisk juniorlandskamp i Trondheim 18.-20. januar. Gjør Smedås det bra under Nordisk juniorlandskamp har hun også god mulighet for å komme med i troppen til ungdoms-OL som arrangeres i Brasow, Romania 15. til 23. februar?Muligheter for alvdølene

Alvdølen Vegard Bjørn Gjermundshaug har lenge kjempet om en plass til skiskytternes junior-VM i Obertillach 22. januar til 3. februar, i går ble han tatt ut.

- Jeg er kjempefornød, og øyner muligheten for en pallplassering, forteller Gjermundshaug, men da må blinkene ned.

-Ska tørrtrene på skyting hver dag, forteller han latterfullt.

Også Kristin Sandeggen fra Alvdal er tatt ut til deltakelse i junior-VM i skiskyting.

Røe utelatt fra troppen

Hopperen Espen Røe ifra Vingelen har vist eksepsjonell hopping i det siste.

Røe hoppet seg til en første- og fjerdeplass under norgescupen i skihopping på Lillehammer forrige helg. Likevel holdt ikke det til en plass i junior-VM.

- Nei, akkurat nå er jeg veldig skuffet. Jeg viste formen min forrige helg der jeg vant og kom på fjerdeplass, forteller Røe.?Røe lover imidlertidig at utelatelsen av han skal de få angre på senere.

- Nå er jeg motivert mer enn noen gang til å vise at de tok grundig feil. Neste gang sjansen byr seg, så skal jeg gi alt, sier vingelsingen.

Trener for juniorguttene i hopp, Jan Ottar Andersen begrunner det slik:?- Espen var veldig nær. Han har hatt stigende form, men det er fem som har vært litt bedre i år, forklarer Andersen.

-Men det bor et enormt potensiale i gutten, legger han til.