Massivt kraft-ja i kommunestyret

Arbeiderpartiets gruppe mente full utbygging er det beste. De tre representantene, Per Gunnar Bakken, Morten Nyhus og Ann Kristin Leistad Sandvik, fikk ikke flere med seg i det synet.

Arbeiderpartiets gruppe mente full utbygging er det beste. De tre representantene, Per Gunnar Bakken, Morten Nyhus og Ann Kristin Leistad Sandvik, fikk ikke flere med seg i det synet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

-Men én stemte mot

DEL

En nær to timer lang debatt endte med et klart positivt - og ikke overraskende - høringssvar fra Tolga kommunestyre. Kun én person brøt med enigheten, Astrid Haug som stilte som vararepresentant for SV på møtet onsdag kveld.

Det er en flere måneder lang prosess som ligger bak kommunestyrets høringssvar. En tverrpolitisk komité hadde utarbeidet høringsforslaget som ble vedtatt med noen bitte små justeringer. Dette forslaget sa ja til utbygging - med to likestilte utbyggingsalternativer, 3A og 3B.

Hele Sp, V og SV - med unntak av Astrid Haug - samlet seg om det minste blant disse to alternativene. Dette alternativet sparer Eidsfossen.

Arbeiderpartiets tre representanter var de eneste som voterte for maksimal utbygging.

- Begrunnelsen er enkel; dette handler om penger. Når vi først skal selge arvesølvet, mener jeg vi må sørge for at vi får mest mulig igjen for det. Det gjør vi med det største alternativet, mente Per Gunnar Bakken.

Representanter fra både utbygger Opplandskraft og pressgruppa Glåmas venner satt ringside under hele debatten.

- Ingen store overraskelser, men vi er fortsatt skuffet over at kritiske høringsuttalelser er så lite speilet i kommunens høringsdokument. Glåmas venner består videre, men hvilken strategi vi har, ønsker vi ikke å si noe om i dag, sa Per Urseth etter avsluttet debatt og votering.

Mer fornøyd var prosjektleder for Tolga kraftverk, Terje Sørlie.

- Selvsagt hadde vi helst sett et flertall for 3A, men jeg har respekt for dem som argumenterte for B-alternativet. Jeg synes det var en god debatt, med mange vel funderte innlegg. Fortsatt er det flere hindere som må forseres før spaden eventuelt settes i jorda. Det kan skje at konsesjonsvilkårene blir så mange og omfattende at det truer prosjektets økonomi. For eksempel når det gjelder minstevannføring, sier Sørlie.

Artikkeltags