De sporer sin egen interesse for jazz tilbake til oppvekst i typiske korps-familier. Tirsdag inviterer tre tynsetkvinner til stiftelsesmøte for Tynset Jazzklubb.

Den siste dagen i januar arrangerer de den første jazzklubbkvelden i Smea i kulturhuset, med påfølgende festligheter i kulturkafeen.

Jazzklubben skal favne hele regionen.

– Vi satser på å få til fire arrangementer hver sesong, sier Eirin Lien og Bente Linjordet.

Et skummelt begrep?

De er spent på responsen på oppstartmøtet tirsdag, og håper at det dukker opp folk i alle aldre.

– Dette skal være noe for alle som synes det høres spennende ut, og vi vil få til quizkvelder og andre ting enn rene musikkarrangementer, fortsetter de.

– Jazz er et litt skummelt begrep, for kanskje tenker folk fort på frijazz, medgir Lien.

Korps og instrumentvalg

Deres egen veg inn i jazzen, gikk via korpsmusikken og storbandmusikken. Lien spiller selv saksofon, mens Linjordets instrument er trombone. Tredje kvinne i trioen som drar i gang jazzklubben, Ellen Brekken, er profesjonell bassist.

Jazzentusiastene har mange tanker om hvordan klubben skal utvikles, men de vil at folk selv blir med og former den.

Flere jazzmusikere

Musikklinja på Nord-Østerdal videregående skole trekker de også fram som en mulig samarbeidpartner, kanskje med muligheter for workshops.

– Det har blitt jazzmusikere av flere musikklinje-elever?

­– Ja, vi har folk som Ellen Brekken, Tollef Østvang, Hans Hulbækmo, Sigurd Hole og Olav Tronsmoen, nevner Lien og Linjordet.

– Det hadde jo vært artig om noen av dem kommer tilbake hit og viser seg fram. Jeg ser ikke bort fra at noen av dem kan bli å treffe både på og rundt scenen i jazzklubben, legger Lien til.

Fra den litt eldre garde vet de to også at det er interesserte folk, og det som nå skjer i første takt tirsdag, er å få satt ned et styre for jazzklubben.

Hører mye på jazz

– Hvilket forhold har dere selv til jazz?

– Jeg hører mye på jazz. En kompis sjekka spillelista mi på telefonen og utbrøt: «Har du ikke noe anna enn jazz?» ler Eirin Lien.

– Det skjer mye spennende i det norske jazzmiljøet. Det er norsk jazz vi kommer til å ha fokus på i klubben, supplerer Bente Linjordet.

Det er klubbstemningen de er ute etter, med småbord og prat, og et publikum som ikke går rett hjem etter konserten.

– Vi gleder oss veldig, avslutter de.