Gå til sidens hovedinnhold

Næss med pangstart

Artikkelen er over 7 år gammel

Verdenscupløp kan fort bli en realitet for tynsetløperen Ole Bjørnsmoen Næss etter en glimrende 5000-meter i Vikingskipet.

Tynsetingen gikk i går inn til andreplass på 5000 meteren for menn senior under årets første norgescuprenn på skøyter. Bare landslagsløper Sverre Lunde Pederen var bedre.

– Dette var bare kjempebra. Det gir meg en bekreftelse på at jeg holder et minst like høyt nivå som i fjor, om ikke bedre, sier en meget fornøyd Næss til Arbeidets Rett etter løpet. Næss gikk inn på tiden 6.38,91.

Uttak til verdenscupen

Neste helg er det uttaksløp i Stavanger til verdenscupen i Asia. Der har tynsetingen virkelig tenkt til å trykke til.

– Det blir utrolig spennende. Jeg går 5000 meter på lørdag, og om det er litt bedre is der, så håper jeg på å gå enda raskere.

Om Næss likevel ikke skulle bli tatt ut til det første løpet i verdenscupen, er det flere muligheter i nær fremtid.

– Jeg har også gode sjanser for å få gå i Heerenveen i desember om formen tilsier det, og om alt klaffer i konkurranser, forklarer Næss.

Vil på landslaget

Ifølge Næss har han de to siste årene levd livet som en toppidrettsutøver. Nå håper han at denne sesongen er det store gjennombruddet.

– Jeg hadde før sesongen satt et mål på å gå 5000 meter på under 6.30 i Europa. Med den starten her, regner jeg med at utviklinga bare fortsetter, sier han.

Tynsetingen legger ikke skjul på at han også har et annet stort mål

– Selvfølgelig håper jeg å få en plass på landslaget i løpet av sesongen, avslutter han.

Tynset hadde også med to andre representanter i helga. Det var Synne Moen Bredalslien og Jostein Maageng Lund.

Kommentarer til denne saken