Under innledende runder fredag stilte 45 ekvipasjer på to baner og fire dommere. Etter to dager sto det 16 igjen, deriblant to lokale, Jo Agnar Hansen og Karin Mattsson.

Til finalen

Karin Mattsson, Jo Agnar Hansen og Alvdal har vært arrangører under årets gjeterhund-NM. Det burde være stressfaktor nok til at man ikke rekker å trene nok med hunden til at man kvalifiserer seg. Dengang ei. Både Hansen og Mattsson stilte med to hunder og begge gikk til finalen med begge hundene. For Hansen ble det fjerdeplass med tidligere norgesmester Sisko og Mattsson gikk helt til topps med Trim.

På pinebenken

Tidligere Norges- og europamester Torbjørn Jaran Knive og Maico holdt Mattsson og publikum på pinebenken som den som hadde hatt best poengsum etter semifinalen og dermed var siste deltager i finalen. Men Mattsson og Trim gjorde dagens absolutt beste jobb ved andre port og hovedkonkurrenten tapte mange poeng da sauen fant ut at den ikke ville være med på leken lenger og løp ut av ringen under sortering.

Norgesmester

– Jeg er skitnøijd! svarte Mattsson da hun ble spurt av speaker rett etter at hun kom av banen etter å ha vært ute i finalen med Trim. Det er ingen grunn til at det kontante svaret ikke holdt seg da resultatlisten var klar. For årets norgesmester i bruk av gjeterhund bor i Alvdal og heter i år Karin Mattsson.

LES MER I ARBEIDETS RETT MANDAG.

Se bildeserie