Så blir det ølfestival i Grimsbu også i år. Med forsterket innsats på PR-siden, gjennomføring på én dag, og god kvalitet på mat og musikk har Stian Grøndal Berget god tro på at årets festival blir en suksess. –Også vil vi ha godt vær, skyter PR-ansvarlig Turid Oddløkken inn. Og det er klart at når festivalen arrangeres utendørs på sletta under hoppbakkene i Stormoegga, vil det nødvendigvis bli noe væravhengig.

Mange frivillige

Stian Grøndal Berget driver til daglig butikken «Ølkjillærn», og er hovedansvarlig for hele arrangementet, sjølveste «festivalgeneralen». -Gjennomføringen fra og med rigging, selve festivalen, og til oppryddingen er fullført krever innsats fra mellom 40 og 50 frivillige, forteller Grøndal Berget, som her drar veksler på en stor vennekrets. -Vi må ha om lag 400 festivalgjengere for å gå i balanse, legger han til.

Matopplevelse

Stikkordene for festivalen er god mat, godt drikke og god musikk. Og festivalen preges av solide støttespillere, påpeker Grøndal Berget og Oddløkken:

Matstellet ivaretas på beste måte av ingen ringere enn Brehaug Matopplevelse med gourmetkokk Håkon Magne Skjøren, som har lovet grillmat blant annet i form av marinert entrecote av kalv.

Likandes musikk

Musikken besørges innledningsvis av duoen «Vaklevalsen». De består av Øyvind Hokstad og Jon Ola Kjølhaug, fra henholdsvis Tynset og Alvdal, og er etter eget utsagn kjent helt fra Auma i nord til Bellingmo i sør! Deretter følger bandet «Byting» fra Bø i Midt-Telemark, som spiller likandes musikk som nærmest må betegnes å være i grenseland mellom folk-rock, country, rock’n roll, visesang og folkemusikk, og som består av de solide musikerne Per Anders Buen Garnås, Thomas Hellekås, Halvor Halvorsen, Marius Skjelbred og Tom Runar Aasen. Og sist men ikke minst spiller Trine Rein, som gleder seg stort til å komme, og som beveger seg i det musikalske landskapet pop – rock – soul.

40 ølsorter

Og drikkevarene må også nevnes. Her blir det om lag 40 ølsorter å velge i, mange fra mindre norske bryggerier som Kinn, Atna Øl, Hubertus, Haandbryggeriet og Nøgne Ø. Kinn bryggeri stiller med 15 ølsorter, herunder to helt nyutviklede, som begge får sin lansering under festivalen. Og for å sikre spesialkunnskap bak disken kommer to bryggere (fra Atna og Hubertus) for å være med og skjenke. Her kan man med andre ord få både bryggetips og smaksrådgivning.

Og interessen for festivalen er følbar, kan Grøndal Berget fortelle, det kommer blant annet en ølklubb fra Hamar, som har leid seg egen buss for å dra på festival. Andre har meldt ankomst til fots fra Høstsjøen over Reinslia. Og festivalen er ikke snauere enn at de har sin egen festivalcamp. –Så ta gjerne med teltet og forleng festivalstemningen og –følelsen til søndag, foreslår PR-ansvarlig Turid Oddløkken muntert.