Et velfylt Vidarheim fikk oppleve alt fra babyer som deltar på tilbudet «Musikk ved livets begynnelse» til Astrid Sugaren som hadde urpremiere på en egenkomponert låt.

Tolgas kulturskole må sies å være en produktiv 25årsjubilant. En veldig høy prosentandel av elevene ved Tolga og Vingelen skoler går på kulturskolen. Hvor mange som har vært innom i løpet av de 25 åra må være et anselig antall elever. Kulturskolen har produsert små og store stjerner. Flere av elevene har tatt spranget og satser videre på en musikalsk karriere som voksne.

Bredde

Jubilanten har gått fra å være musikkskole til å bli en kulturskole. Fra å være et rent musikalsk tilbud, har spekteret av aktiviteter utvidet seg mye. Nå står også judo, teater, musikkteknikk, lage instrument og låtmakeri på timeplanen. Kveldens program bød på hele spekteret. Det var mye flott framføring fra scenen, alt i spedd filminnslag. Vi nevner i fleng sanggruppe som fremførte «For the longest time», hornmusikk, gitarkamerater, en vals fra Vingelen, Kaptein Sorte Bill, tohendig polka, Swingsong, kattesang og dikt. Til og med lærerne fikk skinne litt og delta i enkelte innslag.

Rørende

Kveldens mest rørende opptreden sto sanger Erlend Leinan Lund for. Som fjortenåring sang han sangen «Bring him home» fra Les Miserables. Den sang han også denne kvelden, nå som snart attenåring. Aller først fikk vi høre opptak fra fremføringen fire år tidligere. Kveldens opptreden ble avsluttet med at de to stemmene smeltet sammen. Det var flere enn undertegnede som fikk en tåre i øyekroken da. Med makker Anders Midtskogen Urset, fikk publikum et gjenhør med «Katteduetten» Også den fikk vi som filminnslag fra da guttene var adskillig yngre enn i dag.

Peer og Åse

Duoen Rannveig Moldstad Hegseth og Sunniva Brennmoen Strypet fremførte et glitrende innslag med Sunniva som Mor Åse og Ranveig som den lyvende sønnen Peer. Begge er veteraner i kulturskolesammenheng med henholdsvis ni og sju år bak seg. Disse to var også kveldens konferansierer.

Gjester og urpremiere

Både Anna Pernille Erlien-Ruud, Lars Tingelstad og Rønnaug Tingelstad er gamle elever som stilte med innslag på konserten. Astrid Sugaren stilte for anledningen med en urpremiere med den selvkomponerte sangen «Time will heal». Den skrev hun rett etter at hun kom hjem fra Idol. Astrid har som følge av sin Idol-deltagelse blitt utnevnt til Tolgaambassadør og ordfører fremhevet nå Astrid som lokal og ekte råvare.

Bløtkakefest

Etter forestillingen sto gratulantene i kø. Det vanket gaver fra kulturskolene på Os og Røros, samt fra Tolga og Vingelen skoler og Tolga kommune. Rektor Berit Konstad Graftås ytret stolthet overfor både elevene og ikke minst staben av lærere. Hele kvelden ble avsluttet med stor bløtkakefest.