Salbu: - Stort for Tynset

STOR DAG: Statsrådene Trygve Magnus Slagsvold Vedum og Kristin Halvorsen var på Tynset og feiret arkiv udner valgkampen sammen med stortingsrepresentantene Olov Grøtting og Karin Andersen, samt en glad ordfører Bersvend Salbu.

STOR DAG: Statsrådene Trygve Magnus Slagsvold Vedum og Kristin Halvorsen var på Tynset og feiret arkiv udner valgkampen sammen med stortingsrepresentantene Olov Grøtting og Karin Andersen, samt en glad ordfører Bersvend Salbu. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tynset er vinner på neste års statsbudsjett. Det blir oppstart av arkivbygg til 808 millioner.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Sjelden er distriktet vårt representert på statsbudsjettet på denne måten. I budsjettforsalget til fire departementer er arkivbygget nevnt i større eller mindre grad.

- Dette er en stor dag for Tynset. Det slås fast at det blir byggestart til våren samtidig som det skal gjennomføres en kvalitetssikring, sier ordfører Bersvend Salbu (SV).

Over 80 millioner

75 millioner kroner er avsatt på budsjettet for 2014 til utbygging og 5,8 millioner kroner til utdanning. Bygget skal stå ferdig i løpet av 2016, og arkivet settes i drift først på 2017

Prosjektet er nå kommet opp i 808 millioner kroner i forhold til prisnivået som er beregnet 1. juli 2014. Det skal gjennomføres en ekstern kvalitetssikring (KS2), slik at forslag om kostnadsramme legges fram for Stortinget og prosjektet startes opp våren 2014.

Mange departementer

Det er Fornyings- administrasjon og kirkedepartementet har hovedbevilgningen for helsearkivet og sentraldepotet.

Helsedepartementet bidrar med 30 millioner kroner til helsearkivet.

Kulturdepartementet har det på sitt budsjett, fordi Kulturdepartementet har ansvaret for arkivarbeidet i Norge.

Utdanningsdepartementet er også inne med 5,8 millioner kroner til opplæring av fagfolk til arkivene.

Dermed blir det vel 80 millioner kroner til arkiv i statsbudsjettet for 2014.

Artikkeltags