Sandbakken går av som statssekretær

GÅR AV: Dag-Henrik Sandbakken går av som statssekretær 1. februar

GÅR AV: Dag-Henrik Sandbakken går av som statssekretær 1. februar Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Dag-Henrik Sandbakken fra Tynset går av som statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet. - Jeg har en plan, sier Sandbakken til Arbeidets Rett.

DEL

Sandbakken har vært statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet helt siden 2005. I formiddag fikk han avskjed i nåde i statsråd på Slottet. Han går av 1. februar og blir erstattet av Eli Blakstad.

Sandbakken har vært statssekretær under tre statsråder, Åslaug Haga, Magnhild Meltveit Kleppa og Liv Signe Navarsete.

Jobbtilbud

- Det er et interessant jobbtilbud jeg har fått, og det er grunnen til at jeg har bedt om å slutte som statssekretær er knyttet til dette. Men jeg har ikke sagt ja til noen ny jobb, understreker Dag-Henrik Sandbakken. Han er av de statssekretærene i den rød-grønne regjeringa som har vært med lengst. Han ble hentet inn fra ordførerstolen i Tynset til daværende partileder og kommunal- og regionalminister Åslaug Haga.

Sandbakken presiserer at han skal være statssekretær i tre uker til.

På ferie med Irene

- Det første jeg skal gjøre etter denne jobben, er å reise på ferie sammen med Irene (kona). Hvor er ikke bestemt,sier Sandbakken.

Han føler at mer enn sju år som statssekretær i det store Kommunal- og regionaldepartementet har vært svært interessant.

- Det har vært et privilegium å hatt en slik posisjon. De siste årene har jeg også vært stabssjef i departemetnet. Og som representant for et lite parti i regjeringa, har det vært flere oppgaver samtidig. Jeg har hatt en koordinerende rolle for Senterpartiet med alle saker som har gått i statsråd, forteller Sandbakken.

Tror på valgseier

- Er det like greit å gå av nå som statssekretær i forhold til å oppleve et mulig valgnederlag til høsten?

- Jeg tror det blir rødgrønn valgseier. De blå-blå partiene Høyre og Fremskrittspartiet må nå forklare hva de faktisk vil ha som politikk. Det gjelder ikke minst i forhold til kommunen. Hittil har Høyre seilt på en medgangsbølge uten å måtte fortelle hva de byr velgerne. Ett godt eksempel er hva de skal gjøre med kommuneinntektene. Vi i den rødgrønne regjeringa har lagt om inntektssystemet for kommunene betydelig ved å overføre penger fra de rike til de fattige kommunene. Dette har Høyre ikke likt, men hva vil de nå gjøre? Det vil bli en pinefull prosess for mange kommuner dersom Høyre gjennomfører det de snakker om, og går tilbake til den tidligere inntektsfordelinga, sier Dag-Henrik Sandbakken.

Artikkeltags