Skal fylle hoppbakkene for TV2

STORSAMLING: Audun Holte og Rulle Smit er regissører for Tolgas stunt i forbindelse med TV 2s "Fly med oss". - Her i Hamran blir det minst 400 store og små på tirsdag, sier de to.

STORSAMLING: Audun Holte og Rulle Smit er regissører for Tolgas stunt i forbindelse med TV 2s "Fly med oss". - Her i Hamran blir det minst 400 store og små på tirsdag, sier de to.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tolga tar mål av seg til fange interessen til TV 2s helikopterbårne kameara. - Vi slår så stort på at det må bli TV-innslag av stuntet vårt, sier Audun Holte og Rulle Smit. Over 400 av kommunens 1.600 innbyggere vil være til stede i Hamran.

DEL

Sommerens storstasing fra TV 2 skal vise hele Norge fra luften. Startskuddet gikk den 18. mai og ferden skal vare i tre uker. Her i regionen er det 3. juni som gjelder. Da starter dagsetappen på Røros, og ender i Stavanger.

- Vi har fått beskjed av TV 2 å være klare nøyaktig klokken 10.07, og stedet vi har valgt ut er det nye idrettsanlegget i Hamran. Det vises jo skikkelig fra lufta. TV2 gir ingen garantier for at alle opptak blir med i det påfølgende programmet, men vi har tro på at både selve anlegget og det som foregår der, er såpass spesielt at det blir viet plass i programmet, sier Audun Holte.

400 på plass

Det skal myldre av folk i hele anlegget. Alle elever fra skolene i Tolga og Vingelen kommer, det samme gjør alle kommunens barnehager. I tillegg ventes stor tilstrømming av andre.

- Men skal folk bare stå der og vinke, eller er det noe som skjer?

- Om det er! sier Rulle Smit, - på toppen av 60-metersbakkenblir helikopteret møtt av en stor skare lurblåsere - med Bjørg Inger Ryalen i spissen. I unnarennet i bakken er ordføreren og hennes støttespillere på plass med et kjempebanner. Påskriften har med lokal mat å gjøre. Sletta på bakken håper vi skal fylles opp med pensjonister og dugnadsarbeidere.

Fyller bakkene

I de andre bakkene vil det også være folksomt.

- 40-meteren har vi viet til Tolga som idrettskommune. Det viser samtidig de mulighetene som ligger i dette nye anlegget. Her er det skihoppere, snowboard-kjørere og terrengsyklister i skjønn forening, forteller de to regissørene, og legger til:

- 20-metersbakken fyller vi med unger med instrumenter, mens den minste bakken inntas av årets norgesmestere i matematikk.

- Men hva med øvrige folk som har lyst til å være med på dette stuntet; hvor skal de være og hvordan skal de oppføre seg?

- Ingen fare, vi kommer til å styre folk dit de skal. Men det er viktig at alle møter i god tid. Folk må være på plass i anlegget senest kvart på ti, minner Smit og Holte om.

Nedtur?

- Med et så stort opplegg, blir det ikke en nedtur om dere ikke kommer med i TV-programmet?

- Nei, uansett blir vi med på nettet. Dessuten tror vi en slik mobilisering har en samlende og positiv effekt for lokalsamfunnet. Vi tar det som en flott bonus om vi blir med som et av innslagene i programmet som blir sendt dagen etter, onsdag den 4. juni, sier de to ansvarlige.

På rådhustaket

Ordfører Bersvend Salbu opplyser at det ikke blir lagt opp til noen tilsvarende stormobilisering på Tynset.

- Men det blir nok en større gjeng som sammen med værelgene våre vil hilse helikopteret fra toppen av rådhuset. Dessuten har det kommet mange innspill om andre mindre arrangementer rundt om i kommunen, blant annet på Savalen. Bredde er jo typisk for kommunen vår, understreker Salbu.

Artikkeltags