Gå til sidens hovedinnhold

- Skittent, ekkelt og ubehagelig

Artikkelen er over 10 år gammel

Sønnen til den hovedtiltalte kvinnen fortalte om flere seksuelle overgrep fra både moren sin og den tidligere stefaren da to dommeravhør av ham ble spilt av i tingretten i dag.

Han brukte ord som skittent, ekkelt og ubehagelig om episodene han opplevde. Flere ganger vred han seg i stolen, holdt hendene for ansiktet og ga uttrykk for at han syntes det var svært vanskelig å fortelle om en del av det han ble utsatt for i perioden 2003 til 2007.

- Vanskelig spørsmål, svarte han flere ganger på spørsmålene fra politioverbetjent Anne Kristin Lindkjølen, som gjennomførte avhørene i Barnehuset på Hamar.

Gutten forklarte at stefaren var verst når det gjaldt seksuelle overgrep, og at det også var flere menn som deltok i sexovergrep.

I det siste dommeravhøret fra mars i fjor sa gutten to ganger at han trodde han tidligere var hjerneskadd, men at han nå var kurert. Han ble plassert i fosterhjem i oktober 2008 og har bodd der siden.

- Og så er jeg forandret. Jeg har det bra nå, sa han i dette dommeravhøret. Det første avhøret ble gjort i oktober 2008.

Etter lunsjpausa er retten nå i gang med å avspille to dommeravhør av guttens storesøster, som også forteller om overgrep fra både sin mor og tidligere stefar.