Søker om stedsnavn

Nytt liv: I den nedlagte skolen i Tufsingdalen skal vi skape nytt liv, sier leder i Tufsingdal og Narbuvoll Utvikling, Ivar Midtdal. Begge foto: Ole Annar Krogh

Nytt liv: I den nedlagte skolen i Tufsingdalen skal vi skape nytt liv, sier leder i Tufsingdal og Narbuvoll Utvikling, Ivar Midtdal. Begge foto: Ole Annar Krogh

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Tufsingdal og Narbuvoll Utvikling SA (TNU) søker Posten om at de gamle postnummerne blir nye postadresser. – Det er viktig å beholde identiteten, sier Ivar Midtdal som er leder i TNU.

DEL

Alle som bor langs Kopparleden fra Røroskrysset og østover dalene langs Fv. 28 har fått nye postadresser.

– Det som har skjedd, er at stedsnavnet til den nye gateadressen ikke stemmer. Nå har alle fått postadresse Kopparleden med et nummer bak. Alle vet at Kopparleden går mellom Falun og Røros. Nå må alle boligeiere montere det nummeret de har fått i gateadressen på et godt synlig sted på husveggen, sier Ivar Midtdal, leder i Tufsingdal og Narbuvoll Utvikling SA (TNU)

Vil ha 2553 og 2554 tilbake

– Nå håper vi at de som bor i Narjordet og på Narbuvoll, får riktig stedsadresse, slik som vi har det i Tufsingdalen. Her har vi fått beholde 2555 Tufsingdalen, selv om postkontoret er nedlagt. Alle skal ha en gateadresse og det er Kopparleden, med bolignummer bak, akkurat som i en by, sier styremedlem i TNU, Heidi Lundstedt som bekrefter at en godt begrunnet søknad allerede er sendt til Posten.

Tar skolebygningen i bruk

Nylig var det et bygdemøte i Tufsingdalen der framtida til den nedlagte skolebygningen var tema. Der deltok ordfører Arnfinn Nergård sammen med sin varaordfører og rådmann.

– Dette ble et godt møte med omlag 30 fremmøtte. På møtet kom det en rekke spennende forslag til hvordan ny aktivitet kan skapes i Tufsingdalen. Jeg har stor tro på at slike møter må vi arrangere framover i årene som kommer. Det vil bidra til økt samhold og at alle får en arena der de kan komme med forslag på hvordan Tufsingdalen kan utvikles, sier Midtdal.

På møtet ble deltakerne oppfordret til å tenke gjennom fire spørsmål: «Ke e vi god på? Ke ska skje i Tufsingdalen? Ke ska vi få te frå no og framover? Kessen kan je, førr mei sjøl, og sammen med andre bidra?»

– Nå skal styret i TNU sortere alle forslagene og jeg kan vel allerede si at vi ikke ønsker å gape for høyt. Vi får ta en ting av gangen og sørge for at tiltaket er oppe og går før vi kaster oss på mer. Vi er ikke så mange her og alle har nok å holde på med i hverdagen, sier Midtdal nøkternt.

Han kan bekrefte at det blir etablert en avtale mellom eieren av skolebygninga, Os kommune og styret i Tufsingdalen Samfunnshus om bruk ab skolebygningen. I denne avtalen vil styret for samfunnshuset få ansvaret for å administrere utleie av arealene.

Artikkeltags