Noen uforklarlige episoder opplevde filmteamet og den klarsynte den første dagen i Ålen, men så tok det slutt.

- Dette er en ganske vanlig situasjon for oss. Nå den klarsynte kommer forsvinner ofte problemet, forteller regissør Jackie Cowlishaw som har jobbet sammen med Lena Ranehag og serien ”Åndenes Makt” siden 2004.

- Vi har mange ganger tidligere – på vidt forskjellige plasser - opplevd at uforklarlige hendelser tar slutt når en klarsynt dukker opp. Forandringen er stor etter at Lena var her. Hun har en egen evne til å se og føle mye mer enn vi vanlige dødelige kan oppleve. Hva hun følte og så kan jeg selvsagt ikke fortelle, men hun setter hendelsene opp mot tidligere konkrete hendelser. Når vi er ferdig med denne rundes opptak før helga, kommer vi tilbake i mars for å følge opp saken med ytterligere opptak før serien går på lufta igjen til høsten. Det helt spesielle ved denne saken er at det har skjedd veldig mye uforklarlig over svært kort tid. Ubegripelig mange rare episoder over kort tid, men nå er det slutt, sier regissør Jackie Cowlishaw.

- Jeg er svært glad for at problemet vårt nå ser ut til å være løst, sier en lettet stasjonsbestyrer Stig Kirkhus ved Statoil i Ålen til Arbeidets Rett.

–Nå er det bare å se framover og glemme alt det rare som har skjedd de siste fire ukene, forteller Kirkhus som ikke legger skjul på at det har vært tøffe uker.

– Det har rett og slett ikke vært mulig å drive butikk slik situasjonen har vært, så takk og pris for at det nå ser ut til å være over. Og all ære til Statoil sentralt for all hjelp vi har fått. Uten de hadde vi ikke greid oss gjennom denne vanskelige tiden vi har hatt ved Statoilstasjonen i Ålen, sier Stig Kirkhus til Arbeidets Rett.