tynset: - Det er blitt litt færre lag slik at vi valgte å fylle opp 5. divisjon med lag fra 6. divisjon, og da gikk vi på de lagene som kom på andre plass i 6. divisjon forrige sesong. Tre av disse har fått plass i 5. divisjon neste sesong, og Ålen er en av dem, forteller administrasjonskonsulent Kristin Seim i Trøndelag fotballkrets.

- Det er kjempemorsomt med opprykk, sier Lyder Moan, trener for Ålen.

Lange turer

Ålen fikk tilbud om plassen på tirsdag, og takket ja til tilbudet. Det betyr at Ålen neste sesong spiller 5. divisjon med lag fra Nord-Trøndelag. Overhalla, Bangsund, Namsos 2, Follafoss, Beitstad, Egge, Lånke, Aasgutten og Nessegutten blir Ålens motstandere i 2015.

- Det blir litt reising ja. Men vi har fått ordnet det slik at vi spiller tre dobbelthelger på våren og det samme på høsten. Så det skal gå bra, sier Moan.

Kretsen måtte også lete litt før de fant de lagene som skulle flyttes opp.

- Ålen var i utgangspunktet rangert som sjette best av de lagene som kom på andreplass i de åtte 6. divisjonsavdelingene sist sesong. Noen takket nei, og det var også noen som ikke kunne flyttes på da de er 2. lag med lag i divisjonen allerede, sier Seim.

Sporty

Lånke blir den korteste turen for ålbyggene. Dit er det kun 159 kilometer. Til Overhalla er det derimot over dobbelt så langt. Hele 344 kilometer en vei.

- Det er utrolig sporty av Ålen å si ja til tilbudet. Forutsetningen for at de skulle si ja var at de fikk noen helger med dobbeltkamper og det legger vi opp til for dem, sier Seim.

Ålen er plassert i avdeling 5. divisjon avdeling 1. De andre lokale 5. divisjonslagene, Tolga/Vingelen, Brekken og Tynset 2 er i 5. divisjon avdeling 4.

Sosialt

Moan gleder seg til sesongen, og tror på ingen måte det å spille to kamper i løpet av en helg vil være noe negativt.

- Det blir sikkert sosialt og morsomt. Det behøver ikke være negativt i det hele tatt. Men utfordringen blir å få med alle på disse turene.

- Hva er målet for sesongen?

- Vi har noen frafall fra fjorårets tropp så det blir spennende å se. Men målet må være å holde seg i femte, sier han.

Laget er også i gang med forberedelsene til neste sesong.

- Vi har såvidt startet treningene, avslutter han.