Gå til sidens hovedinnhold

Støtter lokal
kvalitetsturisme

Artikkelen er over 15 år gammel

RØROS: SVs nestleder, Øystein Djupedal, lot seg imponere av Torgeir Henriksens arbeid i Hiort-Engan. - Kvalitetsturisme er langt viktigere enn masseturisme, mener stortingspolitikeren.

Torgeir Henriksen, keramiker og håndverker, er i etableringsfasen av det han kaller en reiselivsbedrift kombinert med kunst og håndverk, og ønsker å skape flere arbeidsplasser i Galåen. Han er ikke interessert i den store tilstrømmingen av turister, men ser heller for seg et tilbud for lokalbefolkningen og «spesielt interesserte».

- Jeg sier ikke nei til turister, for all del, men jeg ønsker ikke å legge opp til masseturisme, sier Henriksen.

Og akkurat det synes SVs Øystein Djupedal godt om.

- Denne type kvalitetsturisme er kjempespennende og har et enormt potensial. Røros er et attraktivt område med magnetisk effekt på turistene. I så måte mener jeg det er helt korrekt av Røros og Henriksen å satse på kvalitetsturisme fremfor masseturisme, sier Djupedal.

Røros - et viktig område

Øystein er nestleder i SV og har sittet på Stortinget siden 1993. Han er også partiets finanspolitiske talsmann. I går var han på stemmesanking rundt om på Røros, med besøk hos Vi-Tre, Røros E-verk, rehabiliteringssenteret og Hiort-Engan, sammen med Røros SV.

- Røros er et viktig valgdistrikt, og for meg er det uhyre viktig å komme ut til befolkningen for å se hva de driver med og hva de faktisk brenner for. Mangfoldet på Røros er stort, og jeg er imponert av at lokalsamfunnet har lagt til rette for utviklinga av lokalt næringsliv, sier Djupedal, og understreker at han er glad for at folk på Røros bruker de mulighetene de har for å satse på noe de virkelig har tro på.

Satser på kunnskap

I dag bruker næringslivet mer på reklame enn industrien gjør på forskning og utvikling. Dette er lite produktivt, mener SV.

- Skal vi holde arbeidsledigheten nede, må vi skape et framtidsretta og grønt næringsliv med høy kompetanse. Derfor er satsing på kunnskap og nyskapning oppskriften på norsk konkurranseevne og verdiskapning. Det aller meste av norsk eksport er basert på naturressurser fra distriktene. Nøkkelen til framtidig verdiskaping ligger derfor i distriktspolitikken, sier Øystein Djupedal.

Åpner valgkampen

Sør-Trøndelag SV inviterer til valgkampåpning i Røros fredag 22.august. Her har publikum anledningen til å møte ordførerkandidaten til fylkestinget, Ola Huke, og listetoppene Lizzi Ford og Snorre Valen. Ingvild Vaggen Malvik, stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag, vil også delta. Arrangementet holdes sammen med Røros SV. Målet er å sette fokus på lokal og fylkespolitikk.