Telenor legger ned fasttelefonen

BREVVEKSLER:  Fasttelefonen er eneste tilknytning til omverdenen. Og brev da, så lenge Posten finner det for godt, sukker han. - Er det slik at utkantene i dette landet bare skal gjemmes og glemmes, spør Helge J. Bakken i Os.

BREVVEKSLER: Fasttelefonen er eneste tilknytning til omverdenen. Og brev da, så lenge Posten finner det for godt, sukker han. - Er det slik at utkantene i dette landet bare skal gjemmes og glemmes, spør Helge J. Bakken i Os.

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Helge J.Bakken i Tufsingdalen er ikke beroliget over svar fra Telenor om dekningen der han bor. Han frykter at også fasttelefonen forsvinner uten fullgodt alternativ.

DEL

- Det nytter visst ikke om en er en trofast kunde aldri så mye, sukker en litt oppgitt Helge J.Bakken i Tufsingdalen, og sammenligner infrastrukturproblemene med å gå baklengs inn i framtida.

Forrige uke skrev AR om folk øst i Tolga og Os som sliter med ustabil telefon – og internettdekning.

Helge Bakken bor slik til at de har så å si ingen mobilforbindelse, og heller ikke internett annet enn via ICE. Fasttelefon er den faste forbindelsen med omverdenen.

Han fikk nylig svar fra Telenor der de skriver:

- Vi kan aldri garantere 100 prosent mobildekning. Telenor er selvsagt interessert i at du skal få mulighet til å benytte deg av tjenestene våre, og vi beklager derfor at vi ikke kan tilby deg bedre dekning.

- Det sies at fastnettet også skal fases ut. Hva skjer da, undrer Bakken.

Fastnettet fases ut

- Jeg holder på mitt Telenorabonnement og er trofast kunde fordi jeg mener at Telenor er en aktør jeg skal kunne ha tillit til, understreker Bakken.

- Derfor hopper jeg ikke over til andre leverandører og gode tilbud, men samtidig forventer jeg at Telenor er en aktør som sørger for at vi i distrikts-Norge får følge med på utviklingen i 2013. Vi ser jo hvordan det bygges ut i byene.

Dette er en oppgave for kommunen i Os også, tilføyer han, som sjøl er vararepresentant til kommunestyret.

Telenor bekrefter at det går mot slutten for dagens kobberbaserte fasttelefonsystem.

- Det er imidlertid uvisst og vanskelig å sette en kategorisk dato, men vi ser for oss at en gradvis utfasing av dette systemet vil være gjennomført en gang mellom 2017 og 2025, opplyser informasjonssjef Knut Sollid i Telenor.

Lover alternativer

- Imidlertid når dagens kobberbaserte fasttelefon fases ut blir kunden tilbudt en erstatningsløsning som er minst like god, enten via fibernett, koakskabel eller mobilnettet. I de områder der det i dag ikke er slik infrastruktur vil dette bli bygget ut og tilbudt beboerne.

Skylder på været

Telenor har gått gjennom sine loggførte feil, og sier det er vær, vind og is som har forårsaket utfall på radiolinjene i Tolga og Os de siste ukene.

- Spiller det noen rolle hvilken leverandør en kunde har?

-Eksempelvis Telenor og NetCom har ofte mobilsendere plassert i samme mast. Når sambandet til disse mastene brytes, vil som regel mobilforbindelsen til begge operatører falle ut. I all hovedsak er det Telenor som leverer sambandslinjer, enten via radiolinje eller kabler i bakken, svarer Sollid.

Abonnentene må alltid melde fra om feil

Telenor kan inngå samarbeid lokalt

Artikkeltags