- Jeg har vært redaktør i 17 år. Arbeidets Rett har vært arbeidsplassen min i to perioder, i til sammen 14 år. Jeg hadde ingen planer om å slutte, men da denne muligheten dukket opp, ble det aktuelt å skifte jobb. Jeg er 42 år gammel. Skal jeg prøve noe annet enn mediebransjen, føler jeg at det bør skje nå, sier Nils Martin Tidemann.

Kjøpmann i magen

1. januar 2011 overtar Tidemann driften av Rema 1000 på Røros med 18 ansatte.

- Jeg har ingen erfaring med å drive butikk, men jeg har en kjøpmann i magen, smiler Tidemann, som var sommervikar med brun lagerfrakk på S-laget i Meråker som unggutt, fast bestemt på å bli handelsmann.

- Rema 1000 på Røros går veldig godt. Jan Ove Sorken har gjort en kjempejobb. Min oppgave blir å videreføre Sorkens konsept. Her blir det ingen revolusjon, forsikrer Nils Martin Tidemann.

Går godt

Da Jan Ove Sorken skrev franchisekontrakt med Rema 1000 for 15 år siden, omsatte rørosbutikken for 32 millioner kroner i året. I dag ligger omsetningen på 68 millioner.

- Som i enhver bedrift, er det samspillet mellom Sorken som leder og dyktige ansatte som har skapt resultatet, sier Tidemann, som nå starter sitt eget driftsselskap - med familien på laget.

- Er det vemodig å slutte i Retten også?

- Det er klart. Å arbeide i mediebransjen er en livsstil. På mange åter vil familien og jeg snu opp ned på livet vårt slik vi kjenner det i dag. Samtidig ser jeg fram til å ta fatt på nye utfordringer.

Spennende

Jan Ove Sorken trer av. Har han noen gode råd å komme med?

- Det har jeg alltids. Dette blir spennende. Nils Martin og jeg har snakket mye sammen de siste dagene.

- Hvordan tror du det går med redaktøren som butikksjef?

- Det tror jeg går kjempebra. Han er en sprudlende person, hyggelig og blid og lett å komme i kontakt med. Det er viktige egenskaper for en butikkdriver, som er i kontakt med mange forskjellige kunder.

Omveltende vinter

Det er ikke bare Nils Martin Tidemann som får en omveltende vinter.

Jan Ove Sorken gir på mange måter fra seg barnet sitt.

- Jeg hadde ikke sluppet til hvem som helst. Og jeg ønsker Nils Martin lykke til og velkommen til et hardt og utfordrende arbeid. Det er ingen ni til fire-jobb han går til. Men så er det ingen ni til fire-jobb han kommer fra heller, smiler Sorken.

Etter Wirkola

Remas regiondirektør i Midt-Norge, Brynjar Hovstein, er sikker på at Tidemann er den beste kandidaten blant flere aktuelle.

- Vi tror han er i stand til å ta butikken videre inn i framtida. Han har gode kommunikasjonsevner og lederegenskaper, er en kreativ person og har innstillingen som skal til; iver for nye oppgaver, mener Hovstein.

- Det blir jo litt som å hoppe etter Wirkola, men det er jeg sikker på at Nils Martin er i stand til, sier han.

Trist for Retten

Per Brochmann, styreleder i Arbeidets Rett og A-pressens leder for Mediehuset Midt-Norge, sier det er veldig trist at Tidemann velger å fratre.

- Jeg respekterer valget han tar, men synes det er synd for A-pressen og Arbeidets Rett, som mister en dyktig redaktør og leder.

- Hva skjer i Arbeidets Rett nå?

- Nå må vi sette i gang prosessen med å skaffe Retten en etterfølger. Stillingen blir lyst ut på vanlig vis, opplyser Per Brochmann.

Les også saken: Retten flytter til Nilsenhjørnet