Beitelaget i Gammeldalen ønsker forlengelse av fellingstillatelsen på bjørn som gikk ut torsdag.

- Vi har riktignok ingen helt ferske funn av sauekadavre. Men vi fant nye døde sauer torsdag morgen og ønsker derfor en forlengelse av fellingstillatelsen, sa leder i Tynset Øst beitelag, Erling Birger Semmingsen torsdag.

Sauene som ble funnet torsdag hadde vært død en lengre tid. Han forteller at det nå er over 15 sau som er funnet døde i Gammeldalen. Jakta etter bjørnen var torsdag fortsatt resultatløs.

– Vi ønsker å forlenge fellingstillatelsen, men har foreløpig ikke fått kontakt med rette vedkommende hos fylkesmannen, fortalte Semmingsen til Retten torsdag ettermiddag. De regner med å ha fått svar fra fylkesmannen fredag.

Funn av sju kadaver av sau utløste søknad om fellingstillatelse onsdag i forrige uke.

Les saken: Jakttillatelse i Gammeldalen

Den ble innvilget fra fylkesmannen i løpet av kun noen få minutter. Beitelagsleder Erling Birger Semmingsen uttalte seg svært fornøyd med responsen fra fylkesmannen. – Jeg er meget imponert over den raske iverksettelsen, sa Semmingsen. Fellingstillatelsen som ble gitt i forrige uke strakk seg til torsdag denne uka og gjaldt områdene sør i Gammeldalen og Tolga Østfjell.

Laget som jaktet bjørn i Gammeldalen var natt til tirsdag rett i hælene på bjørnen. Leder av fellingslaget i tolgaområdet, Jo Esten Trøan, fortalte tidligere i uka at de stadig fant forholdsvis ferske kadavre, og at de natt til tirsdag var rett i hælene på bamsen seks timer i strekk.

Les sakene: Jegerne sirklet inn bjørnen - Fant ferske skader etter bjørn

– Men den holder seg i det aller tjukkeste terrenget slik at våre poster aldri får skuddsjanser. Vi må ha del flaks skal vi få felt den, sa Trøan.