Vil jobbe hardt for en arkiv-løsning

Karin Andersen lover å jobbe knallhardt i helga for å få til en mulig mellomløsning for arkivet på Tynset.

Karin Andersen lover å jobbe knallhardt i helga for å få til en mulig mellomløsning for arkivet på Tynset. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Stortingsrepresentant Karin Andersen sier hun vil jobbe knallhardt i helga for å få til en arkiv-løsning i kommunal- og forvaltningskomiteen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Andersen er andre nestleder i kommunal- og forvaltningskomiteen for SV.

- Det er gitt en åpning i avtalen mellom Venstre, Kristelig Folkeparti og regjeringspartiene Frp og Høyre om at det kan være mulig å gjøre avtaler i de enkelte kommiteene, men da må det være full enighet, sier Karin Andersen.

Hennes strategi nå er å jobbe hardt for å få komiteen til å slå fast at arkivet skal ligge på Tynset og bli enig om en liten oppstartsbevilgning og samtidig be regjeringa komme tilbake til arkivsaken i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett til våren, sier Karin Andersen. Hun har stor tru på at Venstre og Kristelig Folkeparti kan bli med på en slik løsning.

- Ser det ikke ut til at Venstre og Kristelig Folkeparti faktisk ikke prioriterer dette tilstrekklig når det ikke er med i avtalen som nå er forhandlet fram med regjeringspartiene?

- Nei, det står ikke på verken Venstre eller Kristelig Folkeparti. Jeg er redd for at Fremskrittspartiet og Høyre har bestemt seg i denne saken, og da er det ikke mulig for Venstre og KrF å gjøre noe. Men nå vil jeg prøve så hardt jeg bare kan å få til en løsning i kommunal- og forvaltningskomiteen, sier Andersen.

Hun mener det er Frps Helge Andre Njåstad og Mazyar Keshvari og Høyres Frank J. Jenssen, Ingjerd Schou og Mudassar Kapur som blir de avgjørende personene.

Artikkeltags