Lemsebaking er et fag. Nå vil bygdekvinnelaget ha med flere til å føre tradisjonen videre

Klar for kurs?: Rigmor Tollan i Tolga bygdekvinnelag presenterer lemsebaker Jorunn Erlien Nyvoll.

Klar for kurs?: Rigmor Tollan i Tolga bygdekvinnelag presenterer lemsebaker Jorunn Erlien Nyvoll. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jorunn Erlien Nyvoll er en mester med takka. Nå vil hun, sammen med Tolga Bygdekvinnelag, hjelpe flere til å bli skikkelige lemsebakere

DEL

– Det er et fag dette, og vi trenger flere til å føre de gode gamle tradisjonene videre, sier Erlien som inviterer til lemsekurs på Dølmotunet på Tolga 26. oktober.

– Det er viktig å presisere at dette kurset er for alle som vil lære seg å bake lemse, sier leder i Tolga Bygdekvinnelag, Rigmor Tollan.

Erlien Nyvoll har godkjent hjemmebakeri hjemme og er en kjent lemse- og flatbrødbaker. Hun sier at de gode gamle mattradisjonene er mer populære enn på lenge.

– Vi ser dette i lokalmatmarkedet. Spesielt er hjemmelaget flatbrød veldig populært, men jeg er ikke i nærheten av å dekke etterspørselen etter lemse heller, sier hun.

Under kurset kommer arrangørene ti å låne takker av Dølmotunet, og det er skikkelig kvalitet.

– Det er viktig at takka er god. Det finnes veldig mange oppskrifter på lemse, omtrent en for hver gard på Tolga tenker jeg, sier Tollan og Erlien Nyvoll henger seg på.

– Oppskrifta er nå en ting. Hvordan lemsa blir avhenger av hele prosessen.

Og skal du lære deg hvordan lemsa blir best mulig kan nok kurset med Erlien Nyvoll være det riktige.

– Lemsa til Jorunn er veldig saftig og god, og så absolutt en favoritt, smiler Tollan og har et vitne til på akkurat det.

– Eivind Moen i Tolga kommune ble veldig glad da han hørte vi skulle arrangere lemsebaking-kurs. Da håpet han det ble mye lemse framover.

Nå håper de så mange som mulig vil være med på kurs.

– Det er ikke noe tak for hvor mange vi kan ha med, vi har sikkert plass til ti stykker og flere enn det blir det neppe. Allikevel håper vi at de som har lyst til å være med sier fra i god tid på forhånd slik at vi vet hvor mange det blir til slutt, avslutter Tollan.Artikkeltags

Kommentarer til denne saken