Ingen lokale helt til topps i Det Norske Måltid

Det ble med finaleplassene for de to produktene fra Fjellregionen.

DEL

Fredag kveld var det klart for finalen i Det Norske Måltid i Stavanger, den 11. finalen i rekken.

Konkurransen kaller seg en pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig mat- og drikkeproduksjon. Gjennom ti år har mer enn 1200 produkter blitt vurdert av jurymedlemmene, det har vært 200 finalister og 90 vinnere.

I årets finale var det med to produkter fra Fjellregionen. I kategorien får årets kjøtt - foredlet, fant vi pinnekjøtt av reinsdyr fra Rørosrein. Det er laget av side, bringe og bog fra reinsdyret, saltet og tørket på tradisjonelt samisk vis.

I kategorien årets meieriprodukt - foredlet, nådde et produkt fra Galåvolden Gård finalen: Rørosis Tjukkmjølksis med blåbær.

Ingen av de to vant, men Rørosrein skriver på sin facebookside at de ikke er mindre stolte av den grunn, og at å få komme til finalen med pinnekjøtt av rein er storartet uansett.

Galåvolden Gård mener også det er en liten seier bare å ha kommet til finalen, kommenterte Anita Rennemo på deres facebookside før finalen fredag kveld.

Artikkeltags