Østlendingen: Esten Hansen-Møllerud Hauen løp i det andre av totalt to forsøksheat under U20-VM i friidrett i Cali i Colombia onsdag ettermiddag, norsk tid.

De seks beste i hvert heat, pluss de tre beste tidene tok seg til finalen.

God mulighet

Spredningen ble stor i det første heatet, og tidene på de tre som plasserte seg som nummer sju, åtte og ni var på ingen måte avskrekkende.

Dermed sto Esten og de andre på startstreken i visshet om at bra tempo ville sørge for ni løpere videre fra det andre heatet.

Og heatet gikk mer enn fort nok, men for Ren-Eng-løperen ble det litt for tøft å kjempe seg til finalen.

Med tiden 8.15,70 løp alvdølen en av sine beste 3000-metere noen gang. Hans personlige rekord er på 8.14,06, satt på Fana stadion i juni.

To løp – fire sekunder

Men ni mann var bedre i det andre heatet. Med sin 10. plass ble Esten nummer 14 totalt og den første som ikke tok seg til finale.

Mario Monreal fra Spania tok den siste finalebilletten, drøye to sekunder foran 19-åringen fra Nord-Østerdal.

Edwin Kimosong Kimalsak fra Kenya var best i forsøksheatet med 7.55,60.

Dermed er VM over for Esten Hansen-Møllerud Hauen som totalt har vært om lag fire sekunder fra to VM-finaler.

To sekunder fra VM-finale

Femte best

Torsdag skal Ingeborg Østgård fra Dalsbygda i aksjon under VM i den søramerikanske byen.

Ingeborg er regjerende europamester på 1500 meter og kommer inn i mesterskapet med den femte beste personlige rekorden med sine 4.09,91 satt på Bislett stadion i juni.

Var én plass unna – to timer senere kom kontrabeskjeden

Den etiopiske duoen Birke Haylom og Mebriht Mekhonen er best med henholdsvis 4.02,25 og 4.03,39, mens Brenda Chebet fra Kenya og landsvenninnen Purity Chepkirui har 4.05,50 og 4.08,08.

Kun Chebet løper i samme heat som Ingeborg der de tre beste i hvert heat, i tillegg til de tre beste tidene, tar seg til finale.

I hælene på en europamester